Produljuje se rok za Popis stanovništva

Produljuje se rok za Popis stanovništva

Državni zavod za statistiku razmišlja o produljenju roka za drugu fazu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. do 29. listopada.
Popis stanovništva teško će se dovršiti do 17. listopada kako je bilo planirano, pa se u Državnom zavodu za statistiku (DZS) barata s novim datumom - 29. listopada ove godine.

"Državni zavod za statistiku razmišlja o produljenju roka za drugu fazu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. do 29. listopada ove godine, te će u slučaju donošenja takve odluke pravovremeno o tome obavijestiti cjelokupnu javnost" glasi odgovor DZS-a na upit Jutarnjeg hoće li se u planiranom roku dovršiti popis stanovništva, a iz njega proizlazi kako je izvjesno da neće.

Prva faza popisa u kojoj su se građani mogli samopopisati preko sustava e-Građani od 13. do 26. rujna također je bila produljena, ali samo za jedan dan i to zato što je nekoliko sati prije isteka roka pao sustav i mnogi građani koji su se željeli samopopisati u zadnji čas, to nisu mogli. U toj prvoj fazi popisano je više od milijun i 400.000 građana.

U Drugoj fazi na teren su izašli popisivači i oni obilaze građane koji nisu iskoristili blagodat modernih tehnologija.

- Prema dobivenim informacijama od popisivača iskustva s građanima su izuzetno pozitivna i popisivači su bili ugodno iznenađeni ljubaznošću i komunikativnošću naših građana - kažu u DZS-u.

0 Komentara:

Komentiraj članak