Pročitajte stvari koje sigurno niste znali o kondomima!

Pročitajte stvari koje sigurno niste znali o kondomima!

Nevažno kakvi su vaši stavovi prema njihovoj upotrebi (a mogu biti ili ispravni ili glupi), ovih deset stvari sigurno niste znali o najraširenijem načinu kontracepcije na svijetu
1. Samo pet posto muškaraca u svijetu koristi kondome.
Važno je napomenuti da u mnogim zemljama svijeta ljudi nemaju pristup kontracepciji. Čak i s tim na pameti ovaj je podatak svejedno poražavajuć.

2. Postoje četiri različite vrste kondoma.
Većina je prezervativa izrađena od lateksa, no postoje i oni bez lateksa za ljude koji su alergični na taj materijal. Oni su najčešće izrađeni od poliuretana, a za one koji baš nemaju sreće i alergični su na oba navedena materijala postoje oni izrađeni od polisoprena. Također postoje i prezervativi od janjeće kože, iako su zapravo izrađeni od janjećih crijeva. Seksi…

3. Na modernom prezervativu trebate zahvaliti automobilskim gumama.
Proizvodnja automobilskih guma koju je započeo Charles Goodyear dovela je do izrade prvog gumenog kondoma 1855. godine. Zato se i danas kondomi često nazivaju ‘gumicama’.

4. Kondomi nisu mijenjani otkad su izmišljeni.
Trojan je 1920-ih godina na tržište pustio prvi kondom napravljen od lateksa. Osim novotarija kao što su rebra i izbočine, prezervativi se od tad u principu nisu mijenjali.

5. Kondomi ne utječu na kvalitetu seksa.
Ankete su pokazale da parovi koji se seksaju s kondomima u seksualnom činu uživaju jednako kao i oni koji ih ne koriste. S obzirom na to i na činjenicu da prezervativi u 98 posto slučajeva štite od neželjene trudnoće i spolno prenosivih bolesti, “nije isti osjećaj” nije dobar izgovor za njihovo neupotrebljavanje.

6. Vaši roditelji vjerojatno ne koriste kondome.
Žao nam je zbog slike koju upravo zamišljate, no parovi stariji od 40 godina rjeđe koriste prezervative iz više različitih razloga. U prosjeku kondome koristi 25 posto parova te 33 posto slobodnih ljudi.

7. U 40 posto slučajeva kondome kupuju žene.
Iako kondomi idu na penis, čak 40 posto žena ih kupuje, što je dobro, jer nikad ne znate kad će vam zatrebati.

8. Samo trećina srednjoškolaca zna kako koristiti prezervativ.
Osim što smanjuje nervozu prilikom prve upotrebe, predznanje u tome kako se stavljaju kondomi potiče mlade da ih češće koriste. Ako želimo da mladi budu odgovorni kada je u pitanju seks, prvo bismo trebali preuzeti odgovornost na sebe i poučiti ih kako se to radi.

9. Najveći kondom nije Magnum.
Iako najpopularniji, Magnum nije najveći kondom. On pristaje muškarcima prosječne veličine penisa, no može se rastegnuti pa pristaje i većim spolnim udovima. Najveći prezervativ nudi tvrtka TheyFit. Njihov The G31 pristaje, kako sami kažu, penisu “veličine pakiranja Pringlesa”.

10. Bill Gates jako želi načiniti bolji kondom.
Bill i Melinda Gates fundacija nudi 100.000 dolara ljudima koji su spremni napraviti bolje kondome. Neki od dosadašnjih ‘uspjeha’ su univerzalni kondomi koji bi trebali pristajati svim penisima bez obzira na njihovu veličinu i kondomi s ručkama (?).

0 Komentara:

Komentiraj članak