PRIRODNA ALTERNATIVA Ovo su načini na koje možete oprati kosu i bez šampona

PRIRODNA ALTERNATIVA Ovo su načini na koje možete oprati kosu i bez šampona

Sve jači "no poo" pokret koji zagovara prirodno pranje kose i potpuno izbjegavanje šampona je mnoge ostavio u potrazi za novim rješenjima za čistu i sjajnu kosu. Ovo je sedam zamjena za šampon...
1. Soda bikarbona

Ako želite probati prirodnije sredstvo za pranje kose, probajte umiješati jednu jušnu žlicu sode bikarbone u šalicu tople vode i miješati dok se prašak u potpunosti ne otopi. Stavite smjesu sode bikarbone i vode na vlasište i dobro umasirajte te nastavite masirati niz kosu. Nakon toga treba temeljito isprati kosu, pišu 24sata

2. Jabučni ocat

Nakon što ste dobro isprali smjesu sode bikarbone i vode s kose, isprite kosu i s jabučnim octom. Pomiješajte vodu i ocat u omjeru jedna žlica octa na jednu šalicu vode i napravite toliko smjese koliko vam treba da isperete cijelu kosu (za dugu kosu računajte oko dvije litre), piše Bustle.

3. Sok od limuna

Ako imate ravnu kosu ili kosu sklonu peruti, probajte mješavinu soka od limuna i vode za pranje kose. Limunska kiselina će pomoći kod rješavanja problema peruti. Potrebno je istisnuti sok jednog limuna i dodati istu količinu tople vode te mješavinu umasirati na tjeme. Isčešljajte kosu sa češljem sa širokim zupcima i nakon desetak minuta isperite mješavinu s kose.

4. Suhi šampon

Ako se ne želite u potpunosti odreći šampona, ali želite produžiti vrijeme između pranja kose, uložite u dobar suhi šampon, piše Birchbox. Treba nasprejati vlasište i putiti ga da se osuši potom iščešljati bijeli prah iz kose. Prah bi trebao upiti svu suvišnu masnoću i dati vam dodatnu teksturu i volumen.

5. Glina

Ako imate masnu kosu za pranje je najbolje koristiti glinu piše portal Hair Buddha. Napominju da nije svaka glina ista, te da je bitno koristiti rasul (marokanska) ili bijelu (kaolin) glinu za normalnu i suhu kosu i zelenu ili bentonit glinu za masnu kosu.

Potrebno je pomiješati četvrtinu šalice izabrane gline is punom šalicom vode. Može se dodati i par kapljica eteričnog ulja. Mješavinu treba staviti na mokru kosu i masirati kako bi to radili sa šamponom. kako bi u potpunosti očistila kosu, glinu je nakon masiranja potrebno postaviti još 5 minuta na kosi i potom isprati. 

6. Regenerator za kosu

Ako imate jako kovrčavu ili valovitu kosu koja se u principu ne masti, možete ju oprati običnim regeneratorom za kosu. Stavite regenerator na kosu i polako ga umasirajte na tjeme i niz vlasi. isperite kosu s toplom vodom.

7. Voda

Ako samo želite smanjiti količinu šampona kojeg koristite, probajte svaki drugi put oprati kosu s toplom vodom, masirajući skalp kao da ste ga našamponirali i isperite kosu. 

Izvor: 24sata

0 Komentara:

Komentiraj članak