Priobalje pod vatrenom stihijom, vatrogasci gase od Istre do Brača

Priobalje pod vatrenom stihijom, vatrogasci gase od Istre do Brača

Iz Vatrogasne zajednice objavili su detaljan prikaz o vatrogasnim intervencijama na priobalju.

Na području Primorsko-goranske županije i dalje su aktivni požari

Noćas u 03:14 sati JVP Rijeka zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na brdu Kotor kod Crikvenice. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju sve raspoložive snage, a u 06:05 sati poletjela su 2 CL za pomoć u gašenju požara iz zraka. Požar je aktivan.Požar otvorenog prostora na području Hreljina - iznad pružnog prijelaza za koji je ŽVOC Rijeka zaprimila dojavu 03. kolovoza u 13:19 sati, ugašen je 8. kolovoza u 19:32 sati. Požar otvorenog prostora na području Crikvenice, Ulica Žmider za koji je ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu 08. kolovoza u 02:32 sati, ugašen je u 12:20 sati. 

Požar u Istri na području

Poreča stavljen je pod kontrolu vatrogasaca- Požar na području Poreča za koji smo dobili dojavu u 00:28 sati, lokaliziran je u 4:15 te ugašen u 5:30 sati. Gašenje požara je bilo vrlo zahtjevno zbog teško pristupačnog terena i bilo je nemoguće gasiti vatrogasnim vozilima. U jednom trenutku je vjetar promijenio smjer te su vatrogasne snage u mjestu Heraki branile kuće - rekao je zapovjednik JVP Poreča Denis Matošević. U gašenju je sudjelovalo 26 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Poreč, DVD Plamen Višnjan, DVD Castrum Sv. Lovreč i Vitis Vižinada.

Požar na području Novalje

lokaliziranŽupanijski vatrogasni operativni centar (ŽVOC) Gospić u 03:14 sati zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Novalje, Zrče. Požarom je zahvaćena borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini, a isti se proširio u Zadarsku županiju. Na intervenciji gašenja požara sudjeluju županijske vatrogasne snage i snage sa zadarske županije i IVP Zadar. Dva CL koji idu na požarište Crikvenica bacit će par bacanja i nastaviti dalje prema Crikvenici. Požar je lokaliziran u 07:12 sati, sanacija u tijeku.

Požar koji se 6. kolovoza sa područja Tulove Grede-Lovinac proširio na područje Zadarske županije i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i gusta borova šuma na teško pristupačnom i djelomično miniranom terenu. Tijekom dana i noći 09. kolovoza na dežurstvu su bila DVD-a Jasenice i Obrovac.

Požar na Dugom otoku pod nadzorom gasitelja

Požar otvorenog prostora na Dugom Otoku, brdo Zaglav, za koji je 8. kolovoza u 12:35 sati ŽVOC Zadar zaprimio dojavu, pod nadzorom je gasitelja, a u tijeku je sanacija požarišta.

Požarom je zahvaćena trava, makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su tri protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, jedan protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 te ukupno 32 vatrogasca sa 11 vatrogasnih vozila iz IVP Zadar, JVP Zadar, SIVP Dugi Otok i DVD Sali.

Zadarski vatrogasci zaprimili su i dojavu o požaru na otvorenom prostoru na Ugljanu, Kali koji je i sada aktivan. Požarom je zahvaćena trava, makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su dva protupožarna zrakoplova Canadair CL 415, te vatrogasci iz SIVP Kukljica, DVD-a Kali, Tkon i Preko.

Aktivan požar na području Podinarja

Dana 08. kolovoza u 16:59 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Polače, Podinarje. Požarom je zahvaćena makija i borova šuma na trenutno neprocijenjenoj površini. Na intervenciji gašenja požara u jutarnjim satima 9. kolovoza upućena su dva Air Tractora a na terenu su JVP Knin, DVD Knin i Kijevo sa 15 vatrogasaca i 6 vozila. Radi vremenskih uvjeta sa požarišta su povučena 2 Air Tractora, a upućena 2 zrakoplova Canadair. Požar je aktivan, a vatrogasne snage se zbog nepristupačnosti terena probijaju pješke.

Aktivan požar na Biokovu

Na području Splitsko-dalmatinske županije aktivan je požar na području Brela, Bukovac za koji je ŽVOC Split zaprimio 8. kolovoza u 18:27sati. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje i borova šuma na neprocijenjenoj površini. Tijekom jutra zatraženo je angažiranje helikoptera Mi8 MTV za prijevoz  vatrogasaca i opreme na požarište. 

Zatraženo je angažiranje helikoptera za prijevoz vatrogasaca no zbog bure je desantiranje onemogućeno. Jučer smo imali jako puno požara zbog grmljavinskog nevremena. – rekao je zapovjednik VZŽ Splitsko-dalmatinske Ivica Kovačević. Dodao je i kako je su na području Muća uslijed 4 udara groma istovremeno na svim mjestima izbili požari. Na požaru otvorenog prostora na području Muća, za koji je ŽVOC Split dobio dojavu u 14:23 sati bila je zahvaćena trava, makija na površini od 0,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je protupožarni zrakoplov Air Tractor AT 802 te ukupno 18 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Sinj i DVD Muć. Požar je ugašen.

Na intervenciji gašenja požara na području Dicma, Kruštva, sudjelovao je protupožarni Helikopter Mi 8 MTV te ukupno 18 vatrogasaca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Sinj i DVD-a Sinj, Dugopolje, Trilj i Sveti Jakov-Dicmo. Požar je lokaliziran u 18:15 sati, a tijekom noći DVD Sveti Jakov Dicmo sa četiri vatrogasca i jednim vozilom radilo je sanaciju požarišta. Požarom je bila zahvaćena trava, makija na površini od 40 ha.

Požar otvorenog prostora na području Brača ugašen je u 20:33 sati. Požarom je bila zahvaćena gusta borova šuma na površini od 0,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovao je protupožarni Helikopter Mi 8 MTV koji je prevozio spremnik sa vodom (krušku) te ukupno 9 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz DVD Supetar. 

požar

požar Hrvatska vatrogasna zajednica

požar

požar Hrvatska vatrogasna zajednica

požar

požar Hrvatska vatrogasna zajednica

požar

požar Hrvatska vatrogasna zajednica

požar

požar Hrvatska vatrogasna zajednica

0 Komentara:

Komentiraj članak