Prije 30 godina Dražen Petrović je odveo Cibonu na europski vrh! (VIDEO)

Prije 30 godina Dražen Petrović je odveo Cibonu na europski vrh! (VIDEO)

U utorak 7. travnja Cibona će svečano obilježiti klupski jubilej.

Prije točno 30 godina, na današnji dan 1985. godine KK CIBONA prvi je put postala prvak Europe! Naime, Cibosi su pobijedili u velikom finalu u Ateni u Dvorani mira i prijateljstva pobijedili Real Madrid.

Tada je sportski novinar Neven Bertičević napisao:”Po završetku utakmice tenisice Mihovila Nakića bile su bijele, a kakve bi drugačije mogle biti kad su stalno bile u zraku.” “Nik” je na velikom finalu imao 21 skok, reket je bio njegov. A Dražen je dodao uobičajenih za njega 36 koševa. Valja napomenuti da su igrali isključivo domaći igraći, i Cibona je bila jedini klub bez stranaca prigodom oba osvajanja naslova (drugi u Budimpešti godinu dana kasnije kada je “Nik” zbananirao najboljeg centra Arvidasa Sabonisa, koji ga je poslije nokautirao). Košarkaški Mozart je pred 16 tisuća gledatelja s 36 poena doslovno uništio kraljevski klub.

Sudionici povijesnog finala:

Cibona – Real Madrid 87-78 (poluvrijeme: 39-38)
Atena, Dvorana mira i prijateljstva. Gledatelja: 16.000. Suci: Rigas (Grčka) i Mainini (Francuska).

Cibona: M. Nakić 7, A. Petrović 16, Bečić, Čutura 16, D. Petrović 36, Knego 10, Vukičević, Ušić 2, I. Nakić, Arapović. Trener: Mirko Novosel.

Real Madrid: Robinson 24, Del Coral 2, Romay 3, Velasco 3, F. Martin 12, Corbalan 6, Rullan 5, A. Martin, Iturriaga 13, Jackson 10. Trener: Manuel Sainz.

Svečano obilježavanje jubileja

U utorak 7. travnja Cibona će svečano obilježiti klupski jubilej. Naime, u 19 sati u dvorani Košarkaškog centra Dražen Petrović odigrat će se utakmica izmešu KK Cibona i GKK Šibenik. ‘Cibonaši’ pozivaju navijače da u što većem broju prisustvuju ovom događaju. Posjetitelji utakmice dobit će priliku pozdraviti pobjednički tim! Želite li vidjeti igrače i trenere osvajače Kupa prvaka Europe 1985. godine u utorak pravac KC Dražen Petrović! Tada osvojeni pehar, Andro Knego  kapetan momčadi Cibone iz 1985. godine ponijet će na jubilej.

0 Komentara:

Komentiraj članak