Prijavite se na dramsku radionicu Glumac kao slikarsko platno

Prijavite se na dramsku radionicu Glumac kao slikarsko platno

Cilj radionice je osvijestiti i poboljšati individualne talente polaznika kroz učenje ključnih stvari koje su im potrebne na sceni, ali i stjecanje nekih praktičnih vještina koje im mogu biti od koristi kako u životnom, tako i u radnom okruženju.

Dramska radionica Glumac kao slikarsko platno, namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se žele baviti glumom, održat će se pod vodstvom renomirane kazališne i filmske glumice Jadranke Đokić u ljetnikovcu Bunić-Kaboga od 1. do 3. travnja u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara, a pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung.

Cilj radionice je osvijestiti i poboljšati individualne talente polaznika kroz učenje ključnih stvari koje su im potrebne na sceni, ali i stjecanje nekih praktičnih vještina koje im mogu biti od koristi kako u životnom, tako i u radnom okruženju. Radeći na disanju, glasu, tijelu, oslobađanju, koncentraciji, slušanju, imaginaciji te osobnoj ekspresiji kroz razne vježbe, izabrane tekstove polaznika te kazališne igre i improvizacije, pronalazeći inspiraciju u raznim tehnikama poput onih Stanislavskog, Meisnera i Ute Hagen, radionica će ponuditi odgovore o tome kako stvarati svjesno i istinito; kako se približiti ulozi i osjećati s njom, ali i kako materijal propustiti kroz sebe te ga oživjeti.

Jadranka Đokić jedna je od rijetkih glumica koja uspješno balansira između kazališta, filma i televizije. Prva kazališna iskustva stječe kroz dramski studio INK Pula pod mentorskim vodstvom Roberta Raponje, a danas broji niz nagrada za svoj kazališni rad. Godine 2015. postaje dramska prvakinja HNK u Zagrebu te se ubrzo promeće u nositeljicu repertoara s brojnim uspješnim ulogama od kojih se izdvajaju Alisa Kos u Tri zime (r. Ivica Buljan), Maša u Tri sestre (r. Bobo Jelčić) i Nastasja Filipovna u Idiotu (r. Vasilij Senjin).

Radionica je namijenjena srednjoškolcima i studentima koji se glumom već bave ili to namjeravaju, a rad s polaznicima bit će raspodijeljen na grupni i individualni. Mogućnost sudjelovanja ima maksimalno deset polaznika koji za radionicu trebaju pripremiti omiljeni ulomak iz dramskog teksta ili omiljenu pjesmu.

Zainteresirani se mogu prijaviti na e-mail: paula.brajevic@dubrovnik-festival.hr do srijede, 30. ožujka u podne. Prijevoz od/do lokacije je osiguran.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak