Prijavio nestanak brata 2020., policija otkrila da ga je ubio i sakrio tijelo

Prijavio nestanak brata 2020., policija otkrila da ga je ubio i sakrio tijelo

Nakon više od dvije godine kriminalističkog istraživanja policija osnovano sumnja kako je Željka ubio rođeni brat, neslužbeno se doznaje, koji je i prijavio policiji njegov nestanak. Željko je, prema iskazima susjeda, bio slab i nemoćan.

Policija je osumnjičila 56-godišnjeg muškarca za ubojstvo 51-godišnjeg Željka Šlibara iz Kutine, a čiji je nestanak policiji prijavljen 6. listopada 2020. godine. Nakon više od dvije godine kriminalističkog istraživanja policija osnovano sumnja kako je Željka ubio brat, neslužbeno doznajemo, koji je i prijavio policiji njegov nestanak. Željko je, prema iskazima susjeda, bio slab i nemoćan.

Također se neslužbeno doznaje kako je brat policiji prijavio kako se Željko Šlibar udaljio u nepoznatom smjeru s adrese stanovanja u Kutini, opisao što je imao na sebi u trenutku nestanka, a ispostavilo se kako je 56-godišnjaka svog brata usmrtio te mu tijelo odbacio u obližnjoj šumi.

O ovom slučaju PU sisačko-moslavačka sazvala je i konferenciju za medije na kojoj su izneseni detalji. 
- Istraga je započela u listopadu 2020. godine kada je policija zaprimila dojavu o nestanku muškarca, a do siječnja 2023. poduzet je niz radnji kroz kojih je nesporno utvrđeno da postoji osnovana sumnja da je 56-godišnjak 5. listopada na mjestu prebivališta ubio tada 51-godišnjaka koji je bio slabijeg zdravstvenog stanja. Radi se o teško pokretnoj osobi s posebnim potrebama - ustvrdio je načelnik PU sisačko-moslavačke Luka Pešut na početku. 

- U cilju prikrivanja kaznenog djela, osumnjičeni je tijelo sakrio u blizini mjesta stanovanja, a početkom ožujka 2022. godine pronađeni su izuzeti dijelovi tijela. Osumnjičeni je 56-godišnjak predan pritvorskom nadzorniku - dodao je.

Voditelj krim-policije Igor Pasanec naglasio je kako su veliku podršku policiji pružili i građani, kao i pripadnici HGSS-a, a zahvalio se svim policijskim službenicima koji su sudjelovali o ovoj potrazi. Voditelj Odjela općeg kriminala Tone Mašunjec nije otkrio radi li se o braći.

- Mogu kazati da se radi o osobama koje poznaju. Od same prijave nestanka, policijski službenici stvorili su osnovanu sumnju da ne radi o klasičnom nestanku i samim tim je i započeto kriminalističko istraživanje. Prilikom prijave nestanka, što je jedna od temeljnih zadaća, reakcije policajaca su promptne i takvim postupanjima se daje prioritet u odnosu na sve druge. Tako su pristupili i ovom događaju - naglasio je, donosi Večernji list.

0 Komentara:

Komentiraj članak