Prijave do utorka, igrat će i prvak - Špilja 94 Danče

Prijave do utorka, igrat će i prvak - Špilja 94 Danče

Prije dvije godine posljednji, ove godine prvi. Dinko Tomić, alfa i omega momčadi Sustjepan mali muo, ovaj put nije napravio istu pogrešku. Javio se neposredno prije samog ždrijeba 2010. godine i poručio „Igramo i mi“, a sada je potvrda došla odmah nakon što su počele prijave za nastup u 29. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu.
PIŠE: Mario Buconić

Divlja liga prošle je godine okupila 30 momčadi, najbolji su bili dančari, sastav Špilje 94 Danče, u velikom finalu u Portu s 7:5 bolji od kvalifikanta – Kamena malog Cavtat. U susretu za broncu,  Solitudo – Penatur 13:9.Tako je to izgledalo prošle godine, pripreme za ovogodišnje izdanje u punom su jeku. Želju ugostiti najbolje dubrovačke vaterpoliste – amatere već su izrazili Plat, Luka Čilipi, Danče i Copacabana, očekuje se da isto naprave i predstavnici kupališta na Bellevueu i Porporeli, kao i u Šulića. Završnica je već po običaju u Portu. Do petka, 22. lipnja, prijavilo se 20-tak sastava, nastup je potvrdio i prošlogodišnji prvak - Špilja 94 Danče.

Prijave za nastup u 29. Prvenstvu dubrovačkih kupališta u vaterpolu, Divljoj ligi 2012., primaju se do utorka, 26. lipnja do 20 sati u Caffe baru Giro (u sklopu Trgovačkog centra Tommy). Ovogodišnja 29. Divlja liga igra se od 30. lipnja do 22. ili 23. srpnja. Glavni turnir, 29. po redu Divlje lige, prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu, igra se od srijede, 11. srpnja do nedjelje, 22. ili ponedjeljka, 23. srpnja 2012., i to po prošlogodišnjem sustavu natjecanja. Prethodno će se igrati kvalifikacije, i to od subote, 30. lipnja 2012. do ponedjeljka, 9. srpnja.Ždrijeb će se, po svemu sudeći, održati u četvrtak, 28. srpnja 2012. U glavnom turniru igrat će 16 momčadi raspoređene u četiri skupine od kojih će svaka skupima brojati po četiri momčadi. Nakon igre svatko sa svakim u skupini (tri kola), u drugi dio natjecanja, u kojem se igra po klasičnom kup sustavu, igrat će po dvije prvoplasirane momčadi svake skupine. Dakle, drugi dio glavnog turnira sastoji se od četvrtfinala, polufinala i finala, tj. utakmica za treće i prvo mjesto.

U glavni turnir, u kojem je mjesta za 16 najboljih, izravni plasman ima osam najboljih momčadi prošlogodišnje Divlje lige, dok će ostalih osam mjesta popuniti najuspješnije momčadi kvalifikacija. Ukoliko koja od osam najuspješnijih momčadi prošlogodišnje Divlje lige ne dostavi svoju prijavu, to mjesto također će se popunjavati kroz kvalifikacije. S obzirom na prošlogodišnji plasman, mjesto u glavnom turniru imaju sljedeće momčadi: Špilja '94 Danče (prvak, nositelj skupine A), Kamen Mali Cavtat (finalist, nositelj skupine B), Solitudo (treće mjesto, nositelj skupine C), Penatur (četvrtoplasirani sastav, nositelj skupine D), te Palace, FUN H2O Mlini, Gjivovići Dolphins i Čingrija, prošle sezone sudionici četvrtfinala.

U četvrtfinalu glavnog turnira igraju A1-B2 (pobjednik skupine A – drugoplasirani iz skupine B), A2-B1, C1-D2 te C2-D1, a u polufinalu pobjednici susreta A1-B2 protiv C2-D1, a u drugom polufinalu pobjednik susreta A2-B1 protiv pobjednika susreta C1-D2. Kvalifikacije se igraju po starom - Kup s repasažom. Dakle, imaju pravo na jedan poraz. Ne i na drugi.Divlja liga - prvi dan

Divlja liga - prvi dan NM/PortalOko

Divlja liga

Divlja liga Divljaliga.hr

0 Komentara:

Komentiraj članak