Preminula Adriana Tomašić, dogogodišnja urednica Radio Dubrovnika

Preminula Adriana Tomašić, dogogodišnja urednica Radio Dubrovnika

Dugogodišnja urednica Radio Dubrovnika Adriana Tomašić preminula je rano jutros u Općoj bolnici Dubrovnik, u 61. godini.
Tomašić je na Radio Dubrovniku počela raditi 1991. godine, a zbog svog hvalevrijednog rada tijekom ratnih godina, dobila je posebno priznanje od strane zapovjedništva Južnog bojišta. Tomašić je i urednica monografije koja je objavljena povodom 70-godine osnivanja Radio Dubrovnika. Bila je dugogodišnja novinarka, ali urednica Radio Dubrovnika u kojem će ostati zapamćena po ugodnom, prepoznatljivom glasu i vrijednom novinarskom radu. Njeni kolege s radija su objavili tužnu vijest.

"Zauvijek nas je, u 61.godini života, napustila naša dugogodišnja kolegica, novinarka, urednica i, nadasve, draga prijateljica, Adriana Tomašić.

Rođena je u Dubrovniku 1960., završila je Višu grafičku školu pri Sveučilištu u Zagrebu, a potom Studij komunikologije Sveučilišta u Dubrovniku.

Svoj radijski put na HR Radio Dubrovniku započela je 1991. godine radeći najprije kao spikerica, potom novinarka i urednica. Od 1995. godine bila je urednica redakcije Informativnog programa. Od početka emitiranja emisije Prvog programa HR “Tisuću bisera” 1999. godine, uređuje i vodi njeno dubrovačko izdanje, od 2013. do 2018. godine bila je glavna urednica Radio Dubrovnika.

Uredila je i monografiju u povodu 70. obljetnice osnutka Radio Dubrovnika, pod nazivom Radio Dubrovnik – 70 godina: dokument jednog vremena, grada i radija. Za uređivanje i vođenje emisija namijenjenih braniteljima u vrijeme Domovinskog rata nagrađena je priznanjem ratnoga zapovjedništva Dubrovnika i južnog bojišta.

Prinos naše kolegice Adriane Tomašić Radio Dubrovniku i Hrvatskom radiju, nemjerljiv je, a njen glas i novinarska osobnost zauvijek će ostati upamćeni u sjećanjima naših slušatelja, i srcima nas, njenih kolega s radija, koji je nikada nećemo zaboraviti," objavili su.

Portal Oko izražava iskrenu sućut njenoj obitelji i prijateljima.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak