PREJEDALI STE SE ZA BLAGDANE? Evo kako možete izbaciti toksine i doći k sebi u samo jednom danu

PREJEDALI STE SE ZA BLAGDANE? Evo kako možete izbaciti toksine i doći k sebi u samo jednom danu

Detoksikacija, odnosno čišćenje organizma, pomaže našem tijelu vratiti prirodnu ravnotežu. Ovaj se proces u našem organizmu kontinuirano događa, no ponekad mu trebamo pružiti podršku, osobito na prijelazima godišnjih doba i poslije niza dana u kojima smo previše jeli, a premalo se kretali.
U detoksikaciji će vam pomoći pomno osmišljeni jelovnici koji pomažu našim organima da 'zarobe', a potom i izbace toksine i ostale nepoželjne tvari.

Detoksikacija u jednom danu

Toksine je moguće izbaciti iz tijela u samo 24 sata. Možda se predloženi jelovnik čini strogim, ali djeluje, a nakon ove brzinske kure osjećat ćete se regenerirano.

Najvažnije je pristupiti joj mirno i iskoristiti vrijeme za opuštanje: okružite se mirisnim svijećama i uživajte u kupki s aromatičnim solima ili uljima dok vam zvuci omiljene glazbe miluju uši.

Dobro izmasirajte stopala hidratantnom kremom, to je savršen lijek za opuštanje. I za kraj se udobno smjestite u krevet i uživajte u romantičnim komedijama ili dobroj knjizi. Jedina obaveza je popiti barem dvije litre vode kroz dan kako biste isprali organizam i izbacili toksine.

Doručak:

Čaša vode natašte, dva jogurta, naranča, zeleni čaj

U 10 sati:

Čaša limunade

Ručak:

Juha od povrća (kupus, poriluk, tikvice), kuhano povrće sa žlicom maslinova ulja, jedan kivi

U 17 sati: Grejp

Večera:

Tanjur juhe od povrća, salata od sojinih klica i rajčice začinjena limunovim sokom, jogurt

Prije spavanja:

Šalica biljnog čaja (ružmarin, kamilica)

Za održavanje ili periodično čišćenje možete odabrati jednodnevni program i primjenjivati ga jednom tjedno: u tom slučaju odaberite samo jedan tip voća ili povrća (osim banana i krumpira) i jedite samo tu namirnicu te pijte najmanje 1,5 litru vode dnevno, donosi Jutarnji list.

0 Komentara:

Komentiraj članak