Predavanje Olivere Drutter: Konflikti u partnerskim odnosima

Predavanje Olivere Drutter: Konflikti u partnerskim odnosima

U organizaciji Centra za integrativni razvoj - CIR i Dubrovačkih knjižnica, voditeljica CIR-a Dubrovnik Olivera Drutter održat će, u petak 8. listopada 2021., u Čitaonici Narodne knjižnice predavanje na temu ''Konflikti u partnerskim odnosima''. Predavanje počinje u 18 sati.

- Prva lekcija koju sam dobila o partnerskim odnosima došla je od prijateljičine mame u mojoj 14-toj godini. Sjećam se te žene pune energije i naboja, koja je frcala iz svakog njenog pokreta i osjetila se u svakoj riječi koju je izgovorila. Nakon što nas je izrešetala pitanjima o simpatijama, dala je svoj savjet i uvid o partnerskim odnosima slikovito prikazan: ’Ćerce, zapamti, brak ti je kao velika bačva. Na vrhu se nalazi malo meda, kojeg pojedeš u prvoj godini braka, a ispod ti ostane puna bačva go**** kojeg kusaš do kraja života. NEMOJ SE NIKADA UDAVATI – uvodno objašnjava Drutter bit svojeg predavanja ''Konflikti u partnerskim odnosima'' pitajući se kako to od one opčinjenosti, zaljubljenosti i idealizacije postanemo nekad najgori suputnici osobi kojoj smo obećali doživotnu ljubav, podršku i prijateljstvo?

Odnos u kojem smo osjetili blaženstvo pripadanja odjednom se pretvori u gomilu frustracija. Odjednom je teško vidjeti ono dobro u drugoj osobi, ono što nas je privuklo i raskid nam izgleda kao jedina mogućnost. Ali, čim pomislimo na raskid, odjednom osjetimo bol u srcu i strah od samoće i sram od neuspjeha. Krivnja se lagano ušulja, ali ponos ne da vidjeti sebe i partnera/icu na objektivan, suosjećajan način. Dječji prkos proradi u nama dok se naš Ego bori za dominaciju. Pod svaku cijenu moramo biti u pravu i ona druga osoba je ta koja mora mijenjati svoje ponašanje i udovoljiti našim zahtjevima. U svađama gdje krivnju vidimo samo kod druge osobe nedostaje zrelosti i svjesnosti da smo i sami kreatori ovakvog odnosa. Svaki odnos je prilika da upoznamo svoje nezrele dječje aspekte koje treba preodgojiti.

Na ovom predavanju, Drutter će govoriti o tome: kako privlačimo i biramo partnere,što se to događa na razini našeg mozga, s našim hormonim, kako kroz tjelesno orijentiranu psihoterapiju možemo naše nesigurne, sebične, potrebite i neispunjene dijelove zacijeliti, koje su kvalitete koje svaki partnerski odnos treba razvijati i imati da bismo mogli rasti i uživati u partnerstvu.

Na temu ‘Konflikti u partnerskim odnosima' Drutter će održati i radionicu  9.10.2021. (subota) u trajanju od 15:00 do 18:00.

Za predavanje se potrebno prijaviti  OVDJE.

0 Komentara:

Komentiraj članak