Poznato je tko će, kada i koliko dobiti novčane pomoći

Poznato je tko će, kada i koliko dobiti novčane pomoći

Oko 720 tisuća umirovljenika uskoro će dobiti energetski dodatak. Riječ je o jednokratnoj novčanoj pomoći koja će biti isplaćena onima čija mirovina u ožujku nije bila veća od 4000 kuna.

Da bi im uskoro na račune trebao stići novac, većina umirovljenika, nevjerojatno, ali ne zna. No, svi itekako znaju na što će ga potrošiti jer novca za, čak i ono osnovno, uvijek nedostaje.

 

Baš kao što je bilo s COVID dodatkom. Oni koji imaju veće mirovine, dobit će manje. I obrnuto.

Oni s mirovinom od 3 do 4 tisuće kuna dobiti će 400 kuna dodatka. Oni čija je mirovina od 2 do 3 tisuće kuna 600 kuna. 900 kuna dobit će umirovljenici koji primaju mirovinu u iznosu 1500 do 2000 kuna, a 1200 kuna oni čija je mirovina ispod 1500 kuna.

Oni koji imaju mirovinu iz inozemstva, morat će dokazati da ona, kad se zbroji s hrvatskom mirovinom, ne prelazi 4000 kuna.

„Korisnici hrvatske mirovine ne trebaju ništa dostavljati. Njima će se dodatak isplatiti automatski najkasnije u svibnju dok oni koji primaju inozemnu i hrvatsku mirovinu moraju dostavljati takav dokaz“, poručila je Maja Čarakun iz Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

S mirovinom u travnju stižu i zaostaci, donosi RTL.

„Prosječno usklađenje je 60 kuna što znači, uz tromjesečne zaostatke, da će dobiti 180 kuna. Nakon toga će dobiti i ovaj energetski dodatak“, izjavio je Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika.

Energetski dodatak biti će zaštićen od ovrha, što znači da će i umirovljenicima pod blokadom u cijelosti sjesti na račun.

0 Komentara:

Komentiraj članak