POZNATI O DEPRESIJI 'Non-stop sam plakala, nisam mogla ni jesti, pala sam u krevet'

POZNATI O DEPRESIJI 'Non-stop sam plakala, nisam mogla ni jesti, pala sam u krevet'

Stav društva prema depresiji i drugim mentalnim oboljenjima i poremećajima jako se polako i teško mijenja. Mnogi smatraju kako se ne radi o dovoljno ozbiljnim bolestima samo zato što one nisu vidljive. Ako slomite nogu, jasno da ćete ići liječniku, no što ako je problem u vama? Depresija nije jednaka lošem raspoloženju, radi se o bolesti koju treba liječiti i zbog koje treba potražiti stručnu pomoć, ali jako je važna podrška bližnjih, obitelji i prijatelja, piše 100posto.

O ovom problemu, koji se sve češće javlja kod mlađih i uspješnih osoba, pričali su i neki naši celebovi.

Glumica Hana Hegedušić podijelila je sa svima kako je prošla kroz težak period.

"Kad sam studirala na Akademiji dramske umjetnosti bila sam u stravičnoj fazi, u teškoj depresiji, ali u tom trenutku to nisam znala. Samo ti je svega dosta, ne želiš nikoga čuti, ne želiš razgovarati ni s mamom, ni s tatom, ni s prijateljima jer si u nekom mraku. To mi se nekako dogodilo i psihički mi je bilo jako teško, ali u jednom trenutku rekla sam da je to samo faza koja će proći.

Poslije sam shvatila da se tako ne može živjeti, počistila neke stvari za sobom i, na sreću, mama, tata i prijatelji to mi nikad nisu zamjerili. Tada sam bila malo udaljena, micala sam sve od sebe i svašta se događalo u mojoj glavi, ali preživjeli smo", ispričala je za Story.

Glumica kaže kako stručnu pomoć nije tražila, ali je imala potporu obitelji, a najviše joj je pomogao prijatelj koji je stalno bio uz nju.

"Sve sam željela sama, ali nisam mogla. Kao da se zavučeš u rupu i samo čekaš da sve prođe, ali život neće sam od sebe proći, nego ga ti moraš živjeti. U rupi se ništa neće dogoditi i u njoj možeš biti zauvijek. Mene je iz nje izvukao prijatelj Damir. U osnovnoj smo školi bili jako povezani i najbolji prijatelji, ali u srednjoj smo izgubili kontakt i nakon što se nismo vidjeli šest godina, došao je i izvukao me iz te rupe nesvjestan da to radi.

Počeo je dolaziti do mene, zajedno smo izlazili i on je osjetio da to trebam, iako nikad nisam izgovorila: Treba mi pomoć. U godinu dana me podignuo pa sam počela rješavati stvari i ponovno živjeti. I danas smo jako dobri prijatelji i volim ga kao brata", rekla je Hana.

S javnosti je svoju borbu s depresijom podijelio i reper Ivo Sivo iz Dječaka. Splićanin je na YouTubeu pričao o okolnostima koje su dovele do njegovog najtežeg perioda pa tako kaže kako je i inače osjetljiv i introvertan pa mu je bilo teško priviknuti se na nastupanje s Dječacima.

"Sve osjećam previše i zbog toga mi mnoge stvari stvaraju stres. Zbog tog stresa se nisam nikad osjećao posebno dobro na bini i u takvim situacijama koje su potrebe da se izlažeš kad si u bilo kojem popularnijem bendu. Odradili smo 203 koncerta dosad, od njih sam možda tri bio trijezan. Baš da sam bio skroz trijezan", rekao je.

U vrijeme najvećeg uspjeha s Dječacima prekinuo je s djevojkom s kojom je bio osam godina u vezi, a zatim mu se otac razbolio od raka.

Više pročitajte OVDJE.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak