POTREBAN KRAJNJI OPREZ:  Facebook uvodi promjene zbog kojih ćete dobro pregledati stare objave

POTREBAN KRAJNJI OPREZ: Facebook uvodi promjene zbog kojih ćete dobro pregledati stare objave

U prošlosti su gotovo svaka promjena postavki privatnosti ili uvođenje novih opcija na Facebooka bili loše prihvaćeni. Naime, to je izazvalo i uvođenje Timelinea i novog načina pretraživanja jer su se na Timelineu ponovno pojavile i neke od objava starih nekoliko godina na koje su korisnici u potpunosti zaboravili, a koje danas sigurno ne bi napisali i za koje ne žele da ih njihovi prijatelji vide.

Zbog toga novinari Huffington Posta upozoravaju da bi nova opcija koju priprema ova kompanija (i koja je već dostupna nekim korisnicima) ponovno mogla donijeti slične probleme milijunima ljudi koje bi njihove objave iz prošlosti na koje su zaboravili 'mogle progoniti'. Naime, Facebook testira opciju pretraživanja po ključnim riječima na profilima prijatelja i grupa – na taj način vaši će prijatelji upisivanjem ključnih riječi lakše moći pronaći statuse i fotografije koje ste objavili prije nekoliko godina i na koje ste zaboravili, a kakve danas više nikad ne bi objavljivali.

Ukoliko ste  nešto napisali na ovoj mreži prije pet-šest godina i danas ste apsolutno zaboravili na te objave (veliki broj korisnika dnevno objavljuje desetke statusa i fotografija), vaši prijatelji sada imaju mogućnost lakšeg pronalaženja takvih statusa i objava. Ukoliko  želite vidjeti fotografije s vjenčanja neke osobe, potrebno je upisati ime te osobe i vjenčanje i na Facebooku će se prikazati fotografije i objavljeni statusi povezani s tim vjenčanjem. Iz Zuckerbergove kompanije u e-mailu redakciji Huffingtona potvrdili su kako trenutno testiraju 'poboljšanje pretraživanja na mobilnim uređajima' te trenutno nije poznato kada bi ova opcija mogla postati dostupna svim korisnicima ove mreže.

0 Komentara:

Komentiraj članak