Postoji bolje rješenje od kuhanja jaja u vodi

Postoji bolje rješenje od kuhanja jaja u vodi

Sljedeći put kada budete željeli pripremiti tvrdo kuhano ili meko kuhano jaje, nemojte ga kuhati u vodi.

Voda prska svuda okolo, ljuska može puknuti i jaje je nemoguće oguliti… Sljedeći put kada budete željeli pripremiti tvrdo kuhano ili meko kuhano jaje, nemojte ga kuhati u vodi, piše Aktivni, a prenosi City magazine.

Sve što vam treba je lonac koji ima nastavak za kuhanje na pari i malo vode. U lonac ulijte malo vode (važno je samo da ne dodiruje taj nastavak), a zatim preko nastavka za kuhanje na pari rasporedite jaja i prokuhajte vodu. Ultra vruća para će zagrijati jaje na isti način kao proključala voda ili vruća tava. Jedina razlika je u tome što je kuhanje na pari nježnije – bjelanjak će biti mekši, a žumanjak kremastiji.

Za tvrdo kuhano jaje, kuhajte jaje na pari 10 do 12 minuta. Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mljevenog papra i uživajte, prenosi N1.

S druge strane, za meko kuhano jaje – i za savršeno kuhani bjelanjak i žumanjak, kuhajte jaje oko 6 i pol minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.

I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate je li jaje svježe? Jednostavno ga potopite u posudu s vodom. Ako potone, onda je svježe, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu.

0 Komentara:

Komentiraj članak