Pogledajte tko je sve bio na Noći Neretvana u Splitu /FOTOGALERIJA/

U veličanstvenoj atmosferi dvorane hotela Le Meridien Lav u petak, 11. prosinca održana je prva “Noć Neretvana u Splitu” kojoj je nazočilo nekoliko stotina neretvana i njihovih prijatelja. Između mnoštva uvaženih gostiju Noći Neretvana nazočili su nadbiskup splitsko-makarski mons.Marin Barišić koji se rodio u Vidonjama u dolini Neretve. dožupan Dubrovačko-neretvanske županije Davorko Obuljen, dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, dogradonačelnica Metkovića Katarina Ujdur, načelnik Kule Norinske Nikola Krstičević, načelnik Zažablja Ivan Obradović, predsjednik udruge Dani Neretve u Zagrebu Srećko Ilić,predstavnik grada Splita Ivica Pavić te veliki broj istaknutih osoba iz javnog života.
Prisutnima su se obratili predsjednik Društva Neretvana i  prijatelja Neretve u Splitu Toni Marević,prof;  nadbiskup splitsko-makarski mons.Marin Barišić te dožupani Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije. Voditeljica je također pročitala  pismo gospodina Luke Vlahovića, predsjednika Društva Nerevana i prijatelja Neretve u Zagrebu u kojem jesvima zaželio ugodnu večer te sve najbolje u radu našega Društva.  

Potpredsjednik Društva Neretvana prof.dr.sc. Nikica Družijanić i tajnik Marijo Popović, mag.iur. dodijelili su zahvalnice najzaslužnijima za pomoć u organizaciji prve “Noći Neretvana u Splitu” kojima se i ovim putem zahvaljujemo.Uz poznate specijalitete, liske i neretvanski brudet od jegulje i žaba te vino iz južnih vinogorja proveli smo nezaboravnu večer u kojoj su za kulturno-zabavni program bili zaduženi grupa Volare, KUD Metković te klapa Sv.Nikole iz Metkovića.

Također je bila organizirana lutrija odnosno izvlačenje bogatih i vrijednih mnogobrojnih nagrada koje su dobili oni najsretniji.Veliko hvala svima koji su poklonili određene nagrade za lutriju, a posebno se zahvaljujemo Klinici Svjetlost odnosno prof.dr.sc. Nikici Gabriću čije su nagrade bile glavne i najvrijednije nagrade večeri. Zavičajno društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu osnovano je u prosincu 2014.godine te okuplja veliki broj onih koji su rođenjem odnosno podrijetlom iz doline Neretve.

Iako smo relativno novo zavičajno društvo u gradu Splitu te nemamo vlastiti prostor za rad svojim djelovanjem postali smo prepoznatljivi u našem gradu ali i i šire, ponajprije zahvaljujući nesebičnom angažmanu naših članova. Pozivamo sve neretvane koji žive u Splitu i okolici da se uključe u rad Društva Neretvana s ciljem očuvanja i promocije vrednota neretvanskog kraja i ljudi. Prijaviti se možete na drustvoneretvanast@gmail.com.

0 Komentara:

Komentiraj članak