POGLEDAJTE ŠTO SE NUDI Zaplijenjeni auti diktatorovog sina idu na aukciju

POGLEDAJTE ŠTO SE NUDI Zaplijenjeni auti diktatorovog sina idu na aukciju

U impresivnoj kolekciji su gotovo svi hipersportski automobili predstavljeni posljednjih godina, piše Index.hr.
Na poziciji potpredsjednika vlade Ekvatorijalne Gvineje, koju je vodio njegov otac, Teodorin Obiang državu je oštetio za stotine milijuna dolara i pritom sebi omogućio lagodan život u izobilju. A to je uz brojne luksuzne nekretnine, uključivalo i potpuno besmislene stvari poput kupovine skulptura Michaela Jacksona. U to vrijeme našlo se vremena i za hobije pa je Obiang stekao najblaže rečeno impresivnu kolekciju luksuznih automobila.

Dio te kolekcije od 25 automobila je još 2016. godine zaplijenila švicarska vlada, a sada će biti ponuđeni na aukciji. Zapanjujuća kolekcija u kojoj se, primjerice, nalaze Bugatti Veyron, Koenigsegg One:1, Mclaren P1 i Lamborghini Veneno Roadster bit će ponuđena ove jeseni u Švicarskoj, u Bonmont Golf & Country Clubu, i to u režiji Bonhamsa.

Organizator je zasad tajnovit i uz spomenute marke, naglašava da na popisu ima i ekskluzivnih limuzina, kao i modela iz postave Porschea, Maseratija i Mercedes-Maybacha. Prije spomenuti Lamborghini jedan je od samo devet proizvedenih, a mogao bi dostići cijenu od 5 milijuna eura.

Očekuje se da će na aukciji biti prikupljeno preko 12 milijuna eura, a sva sredstva bit će iskorištena za socijalne programe u osiromašenoj Ekvatorijalnoj Gvineji.

Podsjetimo, Obiangu je kolekcija zaplijenjena u dva navrata. Prvo mu je 2012. godine Francuska oduzela niz skupocjenih automobila, a potom je 2016. reagirala i Švicarska. Stoga se pretpostavlja da su na popisu još neki Ferrariji, pa i Aston Martin One77.

Automobil

Automobil Bonhams

Automobil

Automobil Bonhams

0 Komentara:

Komentiraj članak