Podgnuta optužnica protiv 34-godišnjaka u slučajevima spolnog zlostavljanja djevojčice, silovanja, pokušaja silovanja...

Podgnuta optužnica protiv 34-godišnjaka u slučajevima spolnog zlostavljanja djevojčice, silovanja, pokušaja silovanja...

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 3. studenog, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv hrvatskog državljanina (34) zbog počinjenja teških kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, kaznenih djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, jednog kaznenog djela silovanja i jednog kaznenog djela silovanja u pokušaju.

Okrivljenom 34-godišnjaku se stavlja na teret i počinjenje kaznenog djela protupravnog oduzimanja slobode, poticanjem u pokušaju u stjecaju s kaznenim djelom sudjelovanja u samoubojstvu, poticanjem u pokušaju.

Okrivljenika se tereti da je od rujna 2019. godine do kraja svibnja 2021. godine počinio navedena kaznena djela na štetu oštećenice odnosno osobe mlađe od petnaest godina, kao i da je, u cilju da za sebe ishodi povoljnu odluku u ovom kaznenom predmetu, iz zatvora htio poslati pismo u kojem adresatima opisuje da navedu oštećenicu na pisanje pisma u kojem će navesti kako nije govorila istinu iskazujući u svojstvu svjedoka te ju navodi na drugo protuzakonito postupanje, ali je pismo presreteno.
Okrivljenika se tereti i da je sa sebi bliskom osobom (hrvatska državljanka) izvršio spolni odnos savladavši njezin otpor, te da je s jednom osobom (hrvatska državljanka) htio izvršiti spolni odnos uz uporabu sile, ali se ona uspjela oduprijeti.

Državno odvjetništvo predložilo je da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog opravdane bojazni da bi mogao ponoviti istovrsna kaznena djela.

0 Komentara:

Komentiraj članak