Plivačice i plivači Juga na Regionalom prvenstvu osvojili 23 medalje (FOTO)

Ukupno 37 članova plivačkog kluba Jug nastupilo je na Regionalnom prvenstvu koje se održalo u subotu i nedjelju u Splitu gdje je sudjelovalo ukupno 11 klubova s 247 plivača i plivačica.
PK Jug je predstavljalo 18 plivača i 19 plivačica, a iz Splita su se vratili s ukupno 23 medalje od kojih je osam zlatnih, 11 srebrenih i četiri brončane. Peterostruki kadetski prvak Dalmacije postao je Mario Šurković, a titulom regionalne prvakinje okitila se i kadetkinja Katarina Matović. Najbolje u regiji bile su i muške mlađe kadetske štafete 4x50 mješovito (Nenadić, Zeko, Barčot, Purin) i 4x100 mješovito (Nenadić, Zeko, Barčot, Zvone).

U kategoriji kadeta nastupili su: Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Tonka Bušković, Nikol Đuho, Elza Filipović, Antonia Ljuban, Ivana Maleš, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Ives Njavro, Rafaela Škrabo, Antonia Šurković i Zoe Tolj.

Najuspješnij predstavnik bio je Mario Šurković koji je osvojio ukupno čak 6 odličja od kojih 5 zlata (50 slobodno, 100 slobodno, 100 mješovito, 50 leđno, 100 leđno) i srebro (50 delfin).

U kadetskoj konkurenciji do medalja je doplivao i godinu dana mlađi Marko Baletin koji je bio srebreni na 50 prsno i brončani na 200 mješovito.

Od djevojaka najuspješnija kadetkinja bila je Katarina Matović koja je bila zlatna na 800 slobodno i brončana na 400 slobodno.

Ženske kadetske štafete 4x50 slobodno, 4x100 slobodno, kao i 4x50mješovito i 4x100 mješovito u sastavu Matović, Maleš, Nenadić, Ljuban bile su srebrene.

U kategoriji mlađih kadeta nastupili su: Juraj Barčot, Paulo Brač, Andrija Cetinić, Bruno Damić, Maroje Purin, Toni Šarić, Bruno Đuho, Vlaho Nenadić, Ivan Zeko, Roko Zvone, Roko Bogdanović, Tibor Malkić, Marko Tevšić, David Bubica, Jan Nikola Kovačević, Marta Lukšić, Patricia Maleš, Paula Miloslavić, Ema Najcer, Petra Rudinović, Zita Tolj, Tara Malkić i Mara Žuvela.
Najuspješniji mlađi kadet bio je Vlaho Nenadić koji je osvojio ukupno 4 medalje i to plivajući s godinu dana starijima. Bio je srebreni u disciplinama 400 slobodno, 100 mješovito i 200 mješovito, te brončani u disciplini 100 leđno.

Medalju je u mlađe kadetskom uzrastu osvojio i Bruno Đuho u disciplini 100 mješovito u kojoj je bio brončani. Također je plivao sa godinu starijima.

Muške mlađe kadetske štafete 4x50 mješovito (Nenadić, Zeko, Barčot, Purin) i 4x100 mješovito (Nenadić, Zeko, Zvone, Barčot) bile su zlatne, dok su štafete 4x100 slobodno (Nenadić, Đuho, Zvone, Barčot) i 4x100 mješovito (Nenadić, Zeko, Zvone, Barčot) bile srebrene.

Ukupno je šest plivača Juga uspjelo isplivati norme za predstojeće Kadetsko prvenstvo Hrvatske koje će se 11. i 12. veljače održati u Dubrovniku. Boje Juga na domaćem plivalištu branit će: Mario Šurković, Marko Baletin, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban i Ivana Maleš.

0 Komentara:

Komentiraj članak