Peticiju potpore ministru kulture Hasanbegoviću MOŽETE POTPISATI OVDJE

Peticiju potpore ministru kulture Hasanbegoviću MOŽETE POTPISATI OVDJE

Kakvo povjerenje konačno mogu imati građani RH kada je jasna okupacija kulture od strane jedne interesne kult-mafije?, pitaju se organizatori peticije

U medijima je proteklih dana aktualna peticija protiv novog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, pa nije dugo trebalo čekati na odgovor.

Naime, za sada nepoznati inicijator pokrenuo je potpisivanje peticije za potporu Zlatku Hasanbegoviću koju možete potpisati OVDJE.

Uz to, napisali su i apel premijeru Tihomiru Oreškoviću u kojem traže da zaštiti ministra. Apel pročitajte u cijelosti:

Uslijed javnog linča koji ne pokazuje karakter stišavanja, ovim putem pozivamo na potporu i zaštitu Minista kulture dr. Zlatka Hasanbegovića. 

Moramo napomenuti da namjera potpore Ministru kulture nije otuđiti bilo kome demokracijom i Ustavom RH stečena prava slobode mišljenja, govora bilo okupljanja, međutim želimo iskazati zabrinutost zbog karaktera i namjera prosvjeda i njegovih vođa. 

Kad govorimo o namjerama kult-prosvjednika, ne možemo ne uočiti jasnu spregu raspuštenog tz. povjerenstva i tz. neprofitnih. U tz. povjerenstvu za dodjelu bespovratnih sredstava, jasno je, sjedile su osobe koje su donosile odluke da se sredstva dodjele točno određenim subjektima u kojima rade, ili udrugama kojih su članovi, ili medijima u čijem su impressumu pa čak i onim fiktivnima. Dakle,  u tz. povjerenstvu sjede osobe koje bespovratni novac dodjeljuju samima sebi, a zatim "nadziru" sami sebe kako troše novac nas građana RH. Samim time koliko je skandalozna ta činjenica i traži raspuštanje istoga, očekujemo kao građani RH zaštitu naših interesa od strane DORHa i pravosudnih institucija.

Danas pred Banskim dvorima i Ministarstvom kulture imamo kult-kriminalce jako dobro umrežene kod tokova novca, svakodnevne javne pritiske po kojekakvim kriterijima, udare i silovanje zdrave pameti od strane neoliberalnih medija koji pokušavaju na sve načine prisiliti Vladu RH da smijeni Ministra, odnosno kvazikulturnu mafiju i lobi koji ga pokušava svrgnuti pod lažiranim optužbama i kreiranjem fašizma.

Također, postoji crta ispod koje se kao građani i porezni obveznici RH moramo "ujediniti bez obzira na  pojedinačne umjetničke ili političke nazore" kao što ističu danas prosvjednici. Međutim, ta crta je opće dobro i zaštita poreznih obveznika. Ta je crta također povučena prosvjedom kult-neradnika, ljudi dvojbenih kompetencija, sumnjivih namjera, sumnjih radnji i nesumnjivo radikalno ekstremističkih društvenih i političkih nazora pred kojima se svako drugačije mišljenje mora s/klanjati, a to je ono što nas u/vodi u bivši kult jednoumlja  komunizma. 
Upravo ta činjenica toliko puta doživljena u javnom životu RH u kojem nema mjesta za drugačije od onih koji se najviše deklariraju i zaklinju borcima u ljudska prava, nalaže nama građanima RH da iskoristimo svoja mukom stečena, u Domovinskom ratu, prava te protestiramo i apeliramo na zaštitu od nasilja onih koji proklamiraju lažni antifašizam i lažnu  liberalnost, odnosno slobodu samo za njih.

Ipak, ne možemo ne složiti se sa prosvjednicima u jednoj stvari, a to je da "građani i građanke koji rade i djeluju van kulturnog sektora (....) upućuju na širu sliku društvenog osjećaja odgovornosti prema kulturi, pokazujući da je kultura važna i onima van polja kulturne proizvodnje." 

Stoga i mi, građani,  ovdje potpisani, kao i kulturne radnice i radnici, povjesničari, umjetnici itd., smatramo da svjedočimo trenutku u kojem je resor kulture ugrožen i ponižen od strane kult-prosvjednika jedne fronte potpuno nekompetentne te krajnje neprihvatljivih reakcionarnih ideoloških stavova.

Smatramo i vjerujemo i mi građani, potpisnici ovdje, da kulturu treba braniti od svake one ideologije i zastranjenja koja na bilo koji način uspostavlja režim jednoumlja i ograničenosti, diktaturu, a što se sve moglo primjetiti u protekle 4 godine kulture neslobode tj. kulta-pragmatizma, kulta-interesa i kulta-jednoumlja.

Kakvo povjerenje konačno mogu imati građani RH kada je jasna okupacija kulture od strane jedne interesne kult-mafije?!

Zbog svega navedenog, u što većoj mjeri želimo izraziti javnu podršku Ministru Hasanbegoviću i apelirati na premijera i Vladu RH da zaštiti kako Ministra tako i nas porezne obveznike. A kult-profitere u prosvjedu želimo, s obzirom na njihove sumnje glede kvalifikacija znanstvenika-povjesničara Z. Hasanbegovića za upravljanje ministarstvom kulture, podsjetiti na svo bogatstvo kulturne baštine, obilježlja te istinske pojmove kulture s porukom kako građani RH oštro odbijaju kulturni relativizam i akulturaciju koju nam nameću.  

Ministru poručujemo da je pozvan učiniti Hrvatsku boljom i prosperitetnijom, kulturnijom i bogatijom, te ga Hrvatski narod svim srcem podržava!
#Neka cvjeta tisuću cvjetova, neka se natječe tisuću škola mišljenja!".

0 Komentara:

Komentiraj članak