Pet razloga zašto je jedrenje ove godine bilo poželjan oblik odmora

Pet razloga zašto je jedrenje ove godine bilo poželjan oblik odmora

Prekrasna i razvedena obala s više od tisuću otoka, vrhunska gastronomija, sigurnost, dobra prometna povezanost, razvijena nautička infrastruktura, lijepo vrijeme te bogatstvo kulturne i povijesne baštine glavni su razlozi zašto nautičari biraju Jadran kao svoju omiljenu destinaciju.

 

Ove godine zbog sveprisutnog koronavirusa neke su se turističke navike promijenile, a jedrenje je, barem ove godine, postalo najbolji način za godišnji odmor. Upravo zato ACI, kao najveći lanac marina na Mediteranu, nastojao je potaknuti ljude na plovidbu.

1. Sigurnost                                  

Pandemija je izazov za cijelu turističku industriju, ali nautički se turizam našao u povoljnijoj situaciji od ostatka industrije. Nautičari većinom borave u svojim plovilima ili na otvorenom, što smanjuje rizik od zaraze, a krilatici 'novo normalno' prilagodili su se i u svim ACI-jevim marinama koje poštuju sve epidemiološke mjere.

2. Potpuna sloboda

Jedrenje i plovidba morem predstavljaju apsolutnu slobodu. Nautičari sami odlučuju gdje će ploviti i gdje će se vezati, a razvedena obala Jadrana predstavlja jedno od najljepših morskih igrališta na svijetu. Brojni otoci, skrivene uvale, prekrasne plaže savršen su način za ljetni odmor.

3. Aktivni odmor

Jedrenje je samo po sebi fizička aktivnost, a u današnje doba uz brod se mogu kombinirati i brojni drugi sportovi. Neke od mogućnosti su ronjenje, SUP ili kajak. Dok je brod na vezu u nekoj od 22 ACI marine diljem Jadrana, također je moguće iznajmiti bicikl ili se uputiti u istraživanje pješačkih ruta.

4. Gastronomija

Mediteranska kuhinja smatra se jednom od najzdravijih kuhinja svijeta, a za nautičke 'foodieje' Jadran je pravi gastronomski raj. U čak šest od sedam restorana s Michelinovom zvjezdicom na Jadranu moguće je praktički doći brodom. Uz to, na brojnim se otocima kriju sjajna mjesta s dobrom hranom i prekrasnim pogledom na veliko jadransko plavetnilo.

5. Svaki je dan nova avantura

Ljepota plovidbe je u upoznavanju novih mjesta, novih običaja, kušanju nepoznatih jela i vrhunskih okusa. Bez obzira preferirate li sjeverni, srednji ili južni Jadran, ACI-jeve marine turiste su ugostile na najljepšim dijelovima hrvatske obale. Nabrojat ćemo samo neke. U ACI marini Rovinj moguće je uživati u svim prednostima marine s pet zvjezdica i čudesnom pogledu na crkvu sv. Eufemije. ACI marina Žut nudi osjećaj povezanosti s prirodom u čistoći prekrasnih Kornata. ACI marina Korčula i ACI marina Split udaljene su tek nekoliko koraka od bogate povijesne i kulturne baštine, dok je ACI marina Dubrovnik smještena uz svjetski turistički biser.

0 Komentara:

Komentiraj članak