Perasović: Teško je kad vodiš 35 minuta i onda izgubiš

Perasović: Teško je kad vodiš 35 minuta i onda izgubiš

Nakon poraza hrvatskih košarkaša u uzbudljivoj završnici protiv Grčke izbornik Velimir Perasović naglasio je kako mu je teško pao taj poraz, jer je Hrvatska vodila 35 minuta, ali ne zamjera svojim igračima.
Teško je kad vodiš 35 minuta i onda izgubiš. Znali smo da igramo protiv momčadi koja je iskusna, koja zna igrati i kad gubi, a kad dođe u vodstvo teško ih je stići. To se baš dogodilo protiv nas i zbog toga poraz peče možda i više. Čini mi se da smo bili bliže pobjedi nego oni, ali na kraju to tako ne završava uvijek. Presudilo je veće iskustvo igranja teških i neizvjesnih završnica, izjavio je izbornik Perasović.

To je prvi Perasovićev poraz otkako je preuzeo dužnost izbornika, a dogodio se u okolnostima kad protiv sjajne grčke reprezentacije nije mogao računati na ozlijeđene Bojana Bogdanovića i Marka Tomasa koji bi zasigurno donijeli više mirnoće u neizvjesnoj završnici.

No, hrvatski izbornik nije se vadio na toj činjenici te je zadovoljan kako su njegovi igrači odigrali: Ne možemo raspravljati o tome što bi bilo. Igrači koji su igrali odigrali su dobru i ozbiljnu utakmicu. Spriječili su u prvom poluvremenu njihovu kreativnost u napadu. Čini mi se da nam je na kraju ponestalo snage, što je dovelo do loših odluka i u napadu i u obrani.

Unatoč dobroj igri u prve dvije utakmice, Perasović poziva na koncentraciju u preostala tri dvoboja protiv navodno lakših protivnika: Na ovom prvenstvu nema loših suparnika. Svako svakoga može pobijediti, što je pokazao i današnji dan u svim grupama. Treba se dobro pripremiti, zaboraviti ovo što prije i pokušati pobijediti Makedonce i krenuti dalje. Mi moramo prvo osigurati plasman u drugi krug pa ćemo onda razmišljati što će biti poslije.

Do Makedonije će se možda oporaviti i Bogdanović, kojem su liječnici preporučili mirovanje, a on se u poluvremenu pojavio u dresu i sjeo na hrvatsku klupu.

On je i danas želio igrati na svoju odgovornost. Pokušavao je i liječnike i mene prisiliti do posljednjeg trenutka da igra. Dobro se osjeća, ide na bolje i nadamo se da bi mogao biti spreman za utorak, naglasio je Perasović.

Krunoslav Simon žali za pobjedom, jer su igrači dali sve od sebe: Nemam zamjerki kako su dečki odigrali. Izgarali smo za svakom loptom pa je samim tim još veća žal za izgubljenom utakmicom. No, dug je turnir, nadam se da će nam se priključiti i dvojica ozlijeđenih igrača koji su nam izrazito važni. Žao mi je što publiku nismo nagradili pobjedom.

No, Simon se već okreće novim utakmicama: Idemo probati pobijediti u ove tri utakmice do kraja skupine i vidjeti kuda će nas to dovesti. Ono glavno će se ionako događati u Francuskoj.

0 Komentara:

Komentiraj članak