Pelješki most prošao tehnički pregled!

Pelješki most prošao tehnički pregled!

Tehnički pregled Pelješkog mosta koji je jučer počeo već je danas završen.

 

U Hrvatskim cestama koji su investitor radova na mostu, kažu da su o tehničkom pregledu po prvoj građevinskoj dozvoli projekta Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom, a koja podrazumijeva Pelješki most, zaprimile službeni zapisnik, donosi Večernji list.

U HC-u navode da su se na pregledu sukladno propisanim procedurama i pravilima provjeravala sva potrebna gradilišna dokumentacija i dokazi kvalitete ugrađenih materijala kao i stanje na samom gradilištu.

- Bitno je istaknuti kako su predočeni dokazi uporabljivosti kao i funkcionalni testovi nužni za uporabu mosta zadovoljili sve traženo građevinskom dozvolom - ističu u HC-u. Navode i da su tehničkim pregledom utvrđeni određeni manji nedostaci, a koji su za ovako kompleksne izvedbe u gradnji uobičajeni i normalni.

- Riječ je o radovima koji se mogu izvesti u kratkom periodu, a obuhvaćaju zamjenu manjeg dijela prometne opreme. Po završetku istoga moći ćemo govoriti o završetku svih radova na Pelješkom mostu- poručuju iz HC-a. Dodaju da će uporabna dozvola za most biti izdana tek po završetku radova na pristupnim cestama i njihovom tehničkom pregledu, budući da je po lokacijskoj dozvoli most sa pristupnim cestama jedna funkcionalna cjelina, prenosi Večernji list.

Paralelno s uklanjanjem nedostataka na mostu, nastavljaju se radovi po drugoj građevinskoj dozvoli koja obuhvaća pristupne ceste prije i poslije mosta, na kopnenoj i na pelješkoj strani, od DC8 do DC414 u duljini 12 kilometara. U HC-u podsjećaju i kako su u tijeku također i radovi na dionicama koje se nastavljaju na pristupne ceste mostu, na obilaznici Stona u duljini 18 km.

0 Komentara:

Komentiraj članak