PARTIJANERI IZ HRVATSKE BJEŽE U GRČKU: Ugledni Guardian piše da je Hrvatska dosadila mladim Britancima

PARTIJANERI IZ HRVATSKE BJEŽE U GRČKU: Ugledni Guardian piše da je Hrvatska dosadila mladim Britancima

Britanski list Guardian objavio je tekst pod naslovom Hrvatska, pomakni se! Posjetitelji festivala idu u Grčku, konstatirajući da Hrvatska više nije zanimljiva destinacija za goste glazbenih festivala
“Clubing u Grčkoj napredovao je od vremena kada se pio uzi i kada se penjalo po djelomično osvjetljenim planinskim putevima kako biste slušali kretsku glazbu u antičkim ruševinama. Ovog ljeta postoji gomila festivala elektronske glazbe, a nastupaju izvođači kao što su DJ Harvey, Midland i Jeremy Underground“, piše u uvodu teksta.

Grčka je jeftinija od Hrvatske

Grčka se nakon ekonomskog kraha, društvenih nemira i izbjegličke krize, polako oporavlja.

“Prošle godine zabilježeno je više od dva milijuna Britanaca koji su posjetili Grčku, a ovogodišnji rezultati pokazuju da bi 2016. taj broj mogao biti i veći. To je stvarno pozitivno za Grčku nakon nekoliko loših godina”, govori Sean Tipton iz Asocijacije britanskih turističkih agencija (ABTA).Rastu popularnosti sigurno su pomogli festivali kao što su Odyssia ili solunski Reworks, a tu je i drastični pad cijena izazvan krizom što je svakako atraktivno za mlade ljubitelje dobrog provoda (otoci poput Kosa, Samosa i Lezbosa), piše Gurdian.

0 Komentara:

Komentiraj članak