Ozbiljna vijest svjetskih agencija: Trump se žalio da ne može dobro oprati kosu, sad vlada želi mijenjati propise za tuševe

Ozbiljna vijest svjetskih agencija: Trump se žalio da ne može dobro oprati kosu, sad vlada želi mijenjati propise za tuševe

Nije zadovoljan sadašnjom jačinom mlaza, želi jači.
Američka vlada predložila je da se promijeni definicija glave tuševa i to kako bi dopustili jači protok vode, odnosno veći pritisak. Ovakav prijedlog dolazi nakon što se predsjednik SAD-a, Donald Trump požalio da mu sadašnje glave tuševa nisu dobre, piše BBC. Predsjednik, naime, želi jači mlaz vode.

Po zakonu iz 1992. godine, glave tuševa ne smiju propuštati više od 9,5 litara vode u minuti. Trumpova administracija želi da to ograničenje vrijedi za svaku mlaznicu, a ne za kompletnu glavu tuša, prenosi Telegram.

RASTROŠNO JE I NEPOTREBNO

Udruge potrošača u SAD-u kažu kako je takva ideja rastrošna i potpuno nepotrebna. Inače, prijedlog je izložilo ministarstvo energetike u srijedu i to nakon što se Trump prošlog mjeseca požalio.

“Dakle, glave tuševa. Tuširate se, ali voda ne ide van. Želite oprati ruke, voda ne ide van. Što vam je činiti? Da samo stojite i tuširate se duže? Jer, moja kosa, ne znam za vas, ali moja kosa mora biti savršena. Savršena”, rekao je Trump koji očito misli da mu trenutne glave tuševa ne operu kosu dovoljno temeljito.

‘IDEJA JE BLESAVA’

Andrew deLaski, direktor udruge Appliance Standards Awareness Project, koja se bavi uštedom energije kaže kako je prijedlog Trumpove administracije blesav. “S četiri ili pet mlaznica više iz glave tuša moglo bi istjecati 10 ili 15 galona vode (37 ili 56 litara). Doslovno bi vas moglo isprati iz kupaonice”, rekao je za Associated Press.

“Ako predsjedniku treba pomoć pri traženju dobre glave tuša možemo ga uputiti na stranice sa sjajnom korisničkom podrškom. Oni mu mogu pomoći da nađe glavu tuša koja dobro namače i osigurava dobro tuširanje”, rekao je deLaski.

U raspravu se uključio i David Friedman, potpredsjednik udruge potrošača, Consumer Reports. Kaže kako glave tuševa u SAD-u već sada zadovoljavaju korisnike, a usto i ljudima štede novac. Ako ovaj prijedlog Trumpove administracije prođe mogao bi završiti i na sudu.

0 Komentara:

Komentiraj članak