OVO VRIJEDI ISPROBATI Ovako u godinu dana uštedite i do tisuću eura

OVO VRIJEDI ISPROBATI Ovako u godinu dana uštedite i do tisuću eura

Možda ste se i vi osjećali isto: čim ste podigli određeni iznos novca s bankomata, čini se da je novac “ispario” u vrlo kratkom vremenu.

Taj učinak možete poništiti trikom od pet eura – i jednostavno uštedjeti stotine eura tijekom duljeg vremenskog razdoblja. Ili čak i veće iznose, ovisno o tome koliko dosljedno prakticirate ovaj ritual.

Trik funkcionira vrlo jednostavno, kako primjerice opisuje portal Finanzen.net: Ako vam prilikom kupovine kao kusur vrate novčanicu od pet eura ili kada podižete novac s bankomata, jednostavno je odložite sa strane. Pretpostavimo da je su to prosjeku četiri novčanice od pet eura tjedno, što znači više od tisuću eura godišnje, kako računa portal.
Psihološki učinak ove metode štednje: Iznosi od pet eura u pravilu ne predstavljaju veliki gubitak – a opet rezultira svotom s kojom na kraju možete biti sretni.

U međuvremenu, ako više volite raditi s još manjim iznosima, možete to učiniti s primjerice jednim ili dva eurom, savjetuje portal. Ili ako želite, također s malo većim novčanicama.

Važno je dosljedno primjenjivati pravilo. Ako želite, možete postaviti i razdoblje štednje. Isprobajte, donosi Fenix-magazin.

0 Komentara:

Komentiraj članak