Ovo su znakovi kojima muškarac otkriva da mu se sviđate!

Ovo su znakovi kojima muškarac otkriva da mu se sviđate!

Igre zavođenja znaju biti poprilično komplicirane, a vrhunac zamršenosti nastupa kada ga ugledate i shvatite da vam se sviđa, jako. Međutim, saznanje što on misli o vama i jesu li osjećaji obostrana, mnogim ženama predstavlja nemoguću misiju.
Bez obzira gdje ga srećete, u kafiću, dućanu ili na poslu, sigurno se pitate da li mu se sviđate. Iako će vam se možda činiti da odgovor na ovo pitanje i nije tako lako dobiti, spas dolazi u obliku govora tijela.

Možda niste to znali, ali muškarci su jednostavno 'programirani' da vam govorom tijela i sitnim znakovima daju do znanja ukoliko im se sviđate.

Legenda o zavođenju kaže da muškarac napravi prvi korak, a zatim poziva na sastanak, zavodi, poklanja cvijeće, čokoladu i priređuje romantičnu večeru, dok su žene sramežljive, pomalo pasivne i čekaju princa na bijelom konju.

Cijela ta priča ne drži vodu jer upravo je žena ta koja napravi prvi potez i određuje smjer i tempo veze.

Tako žene s čak 52 različita signala u govoru tijela muškarcima pokazuju da su zainteresirane, a muškarci ih na raspolaganju imaju samo desetak, stoga cijela filozofija oko zavođenja muškarca i nije tako komplicirana.

Druga dobra vijest je da su žene prirodno nadarene za dešifriranje govora tijela, a kako bi cijeli zadatak bio što lakši slijede najčešći signali kojima vam muškarci daju do znanja da ih privlačite.

Podignute obrve
Kada uoče nekoga zanimljivog, obrve im se nesvjesno podižu i spuštaju. Taj mali, gotovo neprimjetan pokret otkriva mnogo toga. Naime, ukoliko mu se sviđate, njegove obrve će se podignuti, a sve će to trajati vrlo kratko, samo nekoliko sekundi. Podizanjem obrva oči djeluju veće, a refleksija svjetlosti oči čini sjajnijim, svjetlijim i privlačnijim.

Rastvorene usne
Ukoliko mu se sviđa što vidi, njegove usne će automatski rastvoriti u trenutku kada vam se pogledi susretnu.

Raširene nosnice
Podignute obrve, rastvorene usne i raširene nosnice cijelome licu daju 'otvoren' izgled koji poručuje 'sviđaš mi se'.

Privlačenje pozornosti
Ovisno od njegove osobnosti, pozornost će vam pokušati privuči na brojne načine. Ako je mirnijeg karaktera, pozornost će vam pokušati privuči gotovo neprimjetnim gestom poput popravljanja kravate, dok će se drugi pretvoriti u klauna. Svaki pokret ili gesta koju napravi bit će u cilju da se izdvoji iz mase kako biste ga primijetile.

Namještanje kravate ili kragne
Namještanjem odjeće muškarci poručuju 'želim izgledati dobro za tebe', a istu stvar čine i žene popravljanjem ruža na usnama.

Popravljanje frizure
Ovisno o tome kakvu frizuru nosi, muškarac će kosu ugladiti ili raštrkat u želji da izgleda što ljepše, i to čine češće nego što mislite.
Sljedeći put kada odete na sastanak i uputite se prema toaletu, okrenite se i vidjet ćete kako odmah namješta frizuru.

Uspravno držanje
Kako bi se pred vama pokazao u što boljem svjetlu, muškarac će pokušavati popraviti svoje držanje ne bi li istaknuo mišiće. Stajat će direktno ispred vas, posvećivat će vam svu pažnju i nagnuti se blago prema naprijed kako bi vam bio što bliže.

Dopustit će vam da vidite kako vas gleda od glave do pete
Pogledom će krstariti po vašem tijelu, zadržavajući se najzanimljivijim dijelovima. Međutim, nemojte se zavaravati, on je vaše tijelo odmjerio već na prvi pogled, samo vam sada dopušta da vidite kako vas mjerka kako bi vam pokazao da mu se ono što vidi jako sviđa.

Držanje ruku na bokovima
U ovakvoj pozi muškarac djeluje samouvjereno, a držanje ruku na bokovima naglašava njegovu fizičku veličinu. Nesvjesnim pokretima ljudi su skloni naglašavati svoje najprivlačnije dijelove tijela te dijelove gdje vole biti dodirnuti.

Dodirivanje lica
Ukoliko je zainteresiran, dok gleda u vas svako malo će dodirivati ​​svoje lice, uši ili trljati bradu. Ovi pokreti su oblik pomalo nervoznog uzbuđenja. Naime, kada im se netko sviđa, njihova koža postaje osjetljivija na dodir i stimulaciju.

Dok vam objašnjava, stavlja vam ruku na lakat ili leđa
Ovaj pokret nije samo oblik lijepih manira i pristojnog načina da vam nešto objasni, poruka ovog pokreta je 'ne želim te izgubiti'. Žele vam pokazati da se brinu za vas i da vam nitko drugi nije potreban.

Pozajmljuje vam kaput ili pulover
Pozajmljivanje jakne ili kaputa je seksi i pomalo zaštitnički potez. Time vam on poručuje 'ono što je moje, to je i tvoje', a sviđa mu se i miris koji poslije vas ostaje na odjeći. Osim toga, ako da vam jaknu, svakako se mora jednoga dana vratiti po nju.

0 Komentara:

Komentiraj članak