Ovo je najskuplji iPhone 5 na svijetu

Ovo je najskuplji iPhone 5 na svijetu

Imate viška 15,3 milijuna dolara s kojima ne znate što biste? Mogli biste postati ponosni vlasnik najskupljeg iPhonea 5 na svijetu.
Britanski dizajner Stuart Hughes, kreirao je iPhone vrijedan 10 milijuna funti (oko 90 milijuna kuna). iPhone je obložen čistim zlatom i optočen crno-bijelim dijamanatima.

Hughes, koji je poznat po dizajniranju nevjerojatno skupih luksuznih tehnoloških proizvoda, napravio je ovaj iPhone po nalogu jednog kineskog biznismena.

Prema pisanju CNN-a, Hughes je otkrio da je ovaj poduzetnik u vlasništvu rijetkog 26-karatnog crnog dijamanta koji se prenosio s jedne generacije obitelji na drugu te ga je poželio umetnuti u dizajn svog iPhonea.

Foto:
Na svojoj web stranici Hughes je opisao osobine iPhonea 5 koji je dizajnirao. Pri tome je upotrijebio čak 600 bijelih dijamanata. Appleov logotip od čistog zlata okružen je s 53 bijela dijamanata, a u telefon je ugrađeno 135 grama 24-karatnog zlata dok je za zaslon korišteno safirno staklo.

Što se tiče crnog dijamanta, njime je Hughes zamijenio iPhoneovu home tipku. Sveukupno, za ukrašavanje iPhonea trebalo mu je devet tjedana.

Prije iPhonea 5 Black Diamond, Hughes je kreirao iPhone 4S Elite Gold telefon po cijeni od 6 milijuna funti (oko 53 milijuna kuna) koji je dosad držao titulu najskupljeg telefona na svijetu. Sa svojom najnovijom kreacijom, Hughes je ponovno srušio rekord. sb/HuffingtonPost

0 Komentara:

Komentiraj članak