Ove stvari nikada nemojte raditi za vrijeme, prije i nakon  seksa

Ove stvari nikada nemojte raditi za vrijeme, prije i nakon seksa

Možda je iza vas bogato iskustvo, a možda tek otkrivate čari spolnog života, no neke stvari o seksu sigurno još niste naučili.
Koje radnje i situacije svakako treba izbjegavati za vrijeme, prije i nakon seksa, otkrili su zdravstveni stručnjaci za prevention.com.

1. Ne žurite odmah na WC

Možda ste čuli da treba piškiti odmah nakon seksa kako bi izbjegli infekcije mokraćnog sustava. No, malo urina neće napraviti razliku, kaže Jennifer Bump, profesorica opstetricije i ginekologije na Baylor College of Medicine u Houstonu. Dakle, nakon seksa ne žurite na toalet, već se radije ostanite još malo pomaziti u krevetu s partnerom. (Osim ako vam je stvarno nužda, naravno.)

2. Ne pretjerujte s alkoholom

Dok čašica vina svakako može pomoći da se dodatno opustite u krevetu, čašica viška jednako tako može potpuno pokvariti doživljaj. Osim što studije otkrivaju kako i muškarci i žene pod djelovanjem alkohola teže doživljavaju orgazam, može se dogoditi da muškarac uopće ne uspije postići erekciju, a da ne spominjemo kako ne biste bili ni prvi ni zadnji kojima se dogodilo da usred 'akcije' - utonu u san.

3. Izbjegavajte (ili ne?) ovaj položaj

Ukoliko tijekom seksa u misionarskoj pozi podižete zdjelicu prema gore, to može povećati šanse za zatrudnjivanje. Ova poza, naime, pospješuje putovanje sperme u vrat maternice, stoga sami znate što vam je činiti...

4. Nemojte mu dozvoliti da preskoči tuširanje prije seksa

Ukoliko je vaš partner neobrezan, svakako bi bilo dobro da se istušira netom prije seksa. Naime, ispod kožice se mogu stvoriti bakterije koje tijekom odnosa mogu prijeći na vas. Ukoliko vam je neugodno tražiti od partnera da se istušira, moglo bi pomoći da mu pružite oralni seks prije samog odnosa.

5. Pazite što jedete prije seksa!

Brojne zdrave namirnice nisu nimalo poželjne na meniju planirate li strastvenu večer. Razno povrće, mahunarke ili cjelovite žitarice izazivaju, naime, kod mnogih nadutost, a puštanje vjetrova tijekom seksa, priznat ćete, nije nimalo seksi. Umjesto toga, radije pojedite kockicu crne čokolade koja je sjajan afrodizijak.

6. Temeljito očistite 'igračke'

Ukoliko koristite seksualna pomagala, odmah nakon upotrebe ih detaljno očistite kako biste spriječili stvaranje bakterija koje bi prilikom slijedeće upotrebe mogle prijeći na vas. 'Igračke' je najbolje dobro oprati nježnim tekućim sapunom i toplom vodom te posprejati antibaktersijkim sprejem.

7. Izbjegavajte lubrikante na bazi mentola

Iako mogu djelovati vrlo stimulativno, kod nekih lubrikanti na bazi mentola mogu izazvati neželjene reakcije. Naime, kod žena u predmanopauzi i menopauzi često se događa stanjivanje vaginalnog tkiva te za njih takvi lubrikanti mogu biti vrlo iritantni. Stručnjaci savjetuju da radije koristite lubrikante na bazi vode.

0 Komentara:

Komentiraj članak