Ove namirnice mogle bi drastično poskupjeti u 2022. godini

Ove namirnice mogle bi drastično poskupjeti u 2022. godini

U godini pred nama očekuju se brojna poskupljenja.

Sve od kave do senfa trebalo bi ove godine poskupjeti, piše Wall Street Journal. Mnogi proizvođači hrane govore kako će povisiti cijene u 2022. godini, a to znači da će ljudi u trgovinama više plaćati za namirnice.

“Ne postoji ništa što je imuno na rast cijena”, rekao je Tony Sarsam iz tvrtke SpartanNash Co. koja se bavi prodajom i distribucijom prehrambenih proizvoda. Dodao je i kako su mliječni proizvodi te kruh i sokovi među namirnicama koje će poskupjeti.

Procjenjuje se da će cijene namirnica u prvoj polovici 2022. godine narasti za 5%. Iz poznate tvrtke Mondelez International, koja stoji iza mnogih slatkiša, rekli su kako će podići cijene keksiju, slatkiša i ostalih proizvoda i to za između 6% i 7%. Iz Heinza, pak, kažu da će cijena nekih njihovih proizvoda rasti i do 20%.

Wall Street Journal piše i kako će rast cijena u 2022. godini varirati od 2% do 20%. Poskupjet će i povrće poput krumpira i celera, te namirnice poput vina, piva i ostalog alkohola, posebno ako se radi o onima uvoznima. Također, očekuje se da će poskupjeti, primjerce, majoneza i smrznuta gotova jela.

1 Komentar:

Komentiraj članak