Ovakvu panna cottu još niste jeli: Napravite ju još danas!

Ovakvu panna cottu još niste jeli: Napravite ju još danas!

Napravite kremu od cvjetače, mariniranih račića sa želeom i kavijara.
Krema od cvjetače: 1 srednja cvjetača, 200 ml slatkog vrhnja, 100 g maslaca, 2 lista želatine potopljena u hladnu vodu, 100 ml vode.

Priprema: Očišćenu i nasjeckanu cvjetaču stavite u tavu i prelijte vodom. Dodajte maslac i pirjajte dok voda ne ispari. Dodajte slatko vrhnje i kuhajte dok ne postane gusto. Izblendirajte smjesu u blenderu, dodajte list želea, sol, papar i prelijte u tanjur.

Žele: 1 kg račića, 500 g povrća za juhu, 6 listova želatine potopljenih u hladnoj vodi

Priprema: Kuhajte račiće i povrće za juhu na tihoj vatri oko 2 sata. Nakon toga procijedite tekućinu u metalnu posudu i dodajte želatinu. Kada je krema od cvjetača spremna, prelijte preko nje tanak sloj želea.

Račići: šest račića srednje veličine marinirajte u limunovom soku i maslinovom ulju, u koje ste dodali nasjeckano začinsko bilje, sol i papar.
vecernji.

0 Komentara:

Komentiraj članak