OVAKVA ODLUČNOST NE VIĐA SE ČESTO! Bojan Bogdanović – drugačija hrvatska zvijezda

OVAKVA ODLUČNOST NE VIĐA SE ČESTO! Bojan Bogdanović – drugačija hrvatska zvijezda

Utakmica između Norveške i Hrvatske u Oslu pokazala je kakav je odnos hrvatskih navijača prema trenutnom stanju u hrvatskom nogometu. U dvorani Arena Zagreb gdje smo pratili rezultat iz Osla, dok su u isto vrijeme na parketu igrali košarkaši Gruzije i Slovenije, hrvatski novinari prvo su se nervirali, a onda rezignirano radovali porazu momčadi Nike Kovača.
O pričama na ulici i komentarima na društvenim mrežama da i ne govorimo. Kovača se smjenjuje, a igrači pljuju, premda su prije godinu i pol isti ti ljudi veličani. No, donekle i stoji teorija da skupe hrvatske zvijezde više ne ‘ginu’ za državni dres čuvajući svoje noge za klubove, u isto vrijeme je sve oduševljavala jedna drugačija, svejedno skupo plaćena,a li opet drugačija zvijezda, piše bljesak.info

Bojan Bogdanović je u subotu zaradio lakši potres mozga i završio u bolnici. Premda su mu liječnici zabranili da igra sinoć protiv Grčke, premda su se i Brooklyn Netsi uzbudili, pa su ih iz hrvatskog tabora morali uvjeravati da je s Bojanom sve u redu i da će odmoriti dva dana, sam Mostarac tvrdoglavo je želio igrati!

Što se mene tiče, meni je dobro i ja mogu igrati’, govorio je Bogdanović u nedjelju, a da nisu bile nikakve kurtoazne izjave i ulagivanje hrvatskim navijačima potvrdio je i hrvatski izbornik Velimir Perasović.

‘Bojan me je u hotelu naganjao i barem pet puta preklinjao da ga pustim da igra. Očito je da s njim ide nabolje, ali ničije zdravlje se ne smije ugroziti’, kazao je Perasović.

Košarkaš koji je potekao u Zrinjskom nije samo ostao na ‘gnjavljenju’ trenera, nego se pojavio u Areni pred utakmicu s Grčkom, u opremi i morali su ga doslovno otjerati na tribine, jer bi vjerojatno htio se i zagrijavati. U drugom poluvremenu nije izdržao. Došao je na klupu i bodrio svoje suigrače…

Hrvatski novinari, nenaviknuti u zadnje vrijeme na takav odnos svojih sportaša, vidno su impresionirani. No, oni koji malo bolje poznaju Bojana Bogdanovića razumiju tu njegovu iracionalnu želju da istrči na parket Arene.

Za razliku od Modrića, Mandžukića i ostalih hrvatskih zvijezda, on je gladan igranja takvih utakmica, pred velikim brojem svojih navijača. Košarka u Hrvatskoj odavno nema tretman kao nogomet i Bogdanović je znao da neće imati puno prilika igrati utakmice kakva je bila sinoć protiv Grčke.

Takva odlučnost da zaigra za reprezentaciju čak i uz ozbiljne zdravstvene probleme ne viđa se često, pogotovo ne u moderno vrijeme. I zato to treba cijeniti, jer takvih sportaša sve je manje.

0 Komentara:

Komentiraj članak