Ovako je Meghan pisala o Hrvatskoj kada je obilazila  Dubrovnik, Korčulu, Vis i Hvar

Ovako je Meghan pisala o Hrvatskoj kada je obilazila Dubrovnik, Korčulu, Vis i Hvar

Vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle prije nego se pridružila kraljevskoj obitelji vodila je svoj blog 'The Tig', a u srpnju 2014. godine na njemu je opisala kako je izgledao njen posjet Hrvatskoj.

Meghan je u Hrvatskoj bila najmanje dva puta, a svaki put je na svom blogu opisivala ljepote Jadranske obale. Sudeći po postu, posjetila je Dubrovnik, Korčulu, Vis i Hvar, a u blogu nije navela je li s njom prilikom kojeg posjeta bio i suprug, princ Harry.

Vojvotkinja u blogu opisuje i 'Villu Dubrovnik' čije je zaposlenike kontaktirala ekipa 24sata.

- Meghan se ne sjećamo, ali ionako ne smijemo odavati podatke o gostima - rekli su zaposlenici.Villu Dubrovnik opisuje kao 'luksuzni boutique hotel na liticama' i preporučuje nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima. 

- Šetnja Stradunom, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani jedan do drugoga u pješačkoj zoni Grada i plesna skupina Linđo koja folklor pleše na otvorenom. Uzmite ležaljku u kafiću Buža, gdje ćete moći gledati turiste i domaće kako skaču s litica u more, a na večeru najradije odite u 'Nautiku' ili 'Proto', zbog svježih plodova mora i prekrasnog pogleda s terase - savjetovala je Markle kako se dobro provesti u Dubrovniku.
- Zapamtite, Hrvatska graniči s Italijom, a moj Bože kako se to osjeti u hrani; naručite rižoto od liganja i 'isperite' ga s čašom Plavca Malog ako tražite nešto autentično - dodaje vojvotkinja od Sussexa.

Markle u svom opisu južnog dijela Jadrana nakon Dubrovnika prelazi na Korčulu koju naziva 'destinacijom za jednu noć' zbog veličine otoka, a osim restorana i hotela preporučuje i posjet Biskupovoj palači iz 18. stoljeća. Spominje i šetnju gradom Korčula za koji kaže da je 'pun kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama', te navodi da je u blizini rođen i Marko Polo.

- U sumrak popijte piće u Massimo baru, a na večeru možete otići u Adio Mare gdje ćete uživati u hrani i otvorenoj terasi. - piše Meghan i dodaje da se na Korčuli preko dana uglavnom možete izležavati uz čašu vina.  
 

1 Komentar:

Komentiraj članak