Ovaj startup omogućava vam provjeru dioptrije bez odlaska liječniku ili optičaru

Ovaj startup omogućava vam provjeru dioptrije bez odlaska liječniku ili optičaru

Umjesto da vi odete u ordinaciju kako biste provjerili dioptriju, oni dolaze k vama.

EyeNetra, najnoviji je startup , koji za cilj ima spajanje tehnologije i zdravstva. Nude usluge pregleda vida na zahtjev. Blink omogućava da ne tražite termine kod okulista, nego oni dolaze k vama.

Nije ova usluga nastala s ciljem da zamijeni postojeće oftalmološke usluge, nego ih jednostavno čini praktičnijima i dostupnijima nego prije. Prilagođavaju se zaposlenom i užurbanom načinu života, u kojemu pojedinac ima sve manje vremena za gubljenje na čekanje.

Jednostavno korištenje

Usluga košta 75 dolara. Nakon što platite taj iznos, Blink šalje svoga tehničara s uređajima kompatibilnima s njegovim pametnim telefonom. Jedan od njih nalikuje na headset virtualne stvarnosti. Klijent to stavi na glavu, a u nekoliko minuta uređaj prikupi podatke vezane za vaš vid i pošalje ih certificiranom optičaru.

Ukoliko se ispostavi da su vam potrebna pomagala za vid, u obliku leća ili dioptrijskih naočala, uputnicu i recept dobijete na svoj email.

Jedini nedostatak cijele metode jest to što je zasad dostupna samo u New Yorku, ali iz tvrtke kažu da užurbano rade na širenju i nadaju se da će u skoro vrijeme njihova usluga biti rasprostranjena i dostupna i na drugim mjestima.

0 Komentara:

Komentiraj članak