Ovaj otok je hit destinacija u Srbiji

Ovaj otok je hit destinacija u Srbiji

Sajam turizma je već uveliko završen, ali još aktualni first minute popusti mame srpske turiste da za ljetovanje razmišljaju malo dalje od Crne Gore i Grčke. Tako je prema Google trendovima trenutno najtraženije mjesto za ljetovanje – Mallorca, javlja Nova.rs.
Mallorca se nalazi u Sredozemnom moru, pripada grupi Balearskih otoka i najveći je otok u Španjolskoj. Od šezdesetih godina 20. stoljeća, postala je sinonim za masovni turizam – zahvaljujući prelijepim pješčanim plažama, bistro plavom i toplom moru, autentičnim pećinama, skrivenim uvalama i lagunama, bujnoj vegetaciji, bogatom kulturno-povijesnom nasljeđu, borovim šumama, ljubaznim ljudima, ukusnoj hrani, uzbudljivom noćnom provodu. Mallorca ima sve.

Naravno, najviše se ide zbog uživanja u moru, a s preko 500 km obale, na otoku se nalazi više od 200 plaža, od kojih su najpoznatije Cala Mesquida, Cala Mayor i Cala Millor.

Glavni grad otoka je Palma de Mallorca, najveći grad i luka na otoku. U najpoznatijim turističkim zonama otoka kao što su Can Pastillaa, Playa de Palma i El Arenal dominira velika pješčana plaža, a zapadno od Palme postoje ljetovališta, kao što su Magaluf, Palma Nova ili Pagueraa, koja intrigiraju ljubitelje prirode i avanturiste.

Agencije imaju aranžmane za obje strane Mallorce. Preko Dreamlanda akcijske cijene za Mallorcu direktnim charter letom kreću od 779 eura za sedam noćenja (polupansion, hotel 3*, Can Pastilla) i idu do preko 2.000 eura po osobi (10 noćenja, polupansion, hotel 4*, Illetas). najpovoljniji aranžmani Travellanda od 689 eura već su rasprodani, ali postoji još termina i relativno povoljnih opcija za Palmu i Magaluf, ali i El Arenal i Can Pastillu.

Majorka u first minute ponudi agencije Big Blue košta od 849 eura (10 noćenja krajem lipnja, polupansion u hotelu s tri zvjezdice, Can Pastilla), a istaknuta je preporuka za “najtraženiji hotel” na samoj plaži, na samom kraju Magalufa i 5 minuta hoda od mjesta Palmanova – aranžman od 1.119 eura po osobi uključuje avio prijevoz, 10 noćenja u sobi s pogledom na more, polupansion, donosi Poslovni.hr.

1 Komentar:

Komentiraj članak