OVAJ ISPIT NE SMIJETE PASTI: Jeste li ovisni o Facebooku?

OVAJ ISPIT NE SMIJETE PASTI: Jeste li ovisni o Facebooku?

Ovisnike možete primijetiti svuda oko sebe: u javnom prijevozu, među školarcima, u kafićima, a najteže je kada ovisnika imate u vlastitom domu.
U današnje vrijeme ovisnost o Facebooku nije ništa neuobičajeno. Ovisnike možete primijetiti svuda oko sebe: u javnom prijevozu, među školarcima, u kafićima, a najteže je kada ovisnika imate u vlastitom domu. Iako nitko ne želi priznati da je ovisnik, ovo su pokazatelji koji potvrđuju vaše sumnje:

Ovisnost o lajkovima

Na Facebooku mnogi traže pažnju, a kada ostanu uskraćeni za desetine i stotine "lajkova", budu razočarani. Ono što moramo imati na umu je da je Facebook zasigurno nije mjesto na kojem treba tražiti dokaz vlastite vrijednosti.

Igrice 

FarmVille, Candy Crush, Mafia Wars i Zynga Poker samo su neke od igara uz koje veliki broj korisnika Facebooka provodi dane.

Profilna slika

U opasnoj ste vezi sa ovom društvenom mrežom ukoliko često mijenjate profilnu fotografiju ili je pretjerano uređujete

Statusi, statusi...

Nešto što možda najviše živcira su izvještaji o svakodnevnim aktivnostima. Što je tko pojeo, što su kupili, gdje su bili.. Nerijetko su to informacije koje uopće ne želimo znati. Jedina gora stvar od toga je postavljanje statusa i rasprave sa virtualnim prijateljima u vrijeme dok vaši stvarni prijatelji sjede pored vas.

Frustracije

I dok nekima služi uglavnom za zabavu, ima korisnika koji u Facebooku vide savršenu priliku za izbacivanje frustracija različitih vrsta.

Provjeravate ljude preko Facebooka

Nakon što ste dobili novog prijatelja preko Facebooka, trošite sate i sate na pretraživanje njegovog profila. Ako osoba ima mnogo fotografija potrošit ćete mnogo vremena u zadiranje u tuđu intimu. 

Online komunikacija

Zamijenili ste ugodna druženja, ručkove i kave umjetnim likeovima, shareanjem i komentaranjem na Facebooku. To je bolesno. 

Prijatelji koji to nisu

U želji da imate što više prijatelja na ovoj mreži šaljete zahtjeve ili prihvaćate prijateljstva ljudi koje nikada u životu niste sreli.

0 Komentara:

Komentiraj članak