Ovaj hit je upravo dosegao dvije milijarde pregleda na YouTubeu

Ovaj hit je upravo dosegao dvije milijarde pregleda na YouTubeu

Prošlo je 11 godina otkad je objavljena pjesma Somebody That I Used To Know, a upravo je dosegla dvije milijarde pregleda na YouTubeu.

Hit belgijsko-australskog glazbenika Gotyea bio je prvi na Billboardovoj Hot 100 ljestvici i postao je najprodavanija pjesma u 2012., a svoj uspjeh uvelike može zahvaliti jedinstvenom spotu.

U glazbenom spotu, Gotye se pojavljuje s novozelandskom glazbenicom Kimbrom. Potpuno goli, stoje ispred praznog platna koje se počinje ispunjavati bojama, a one se zatim prelijevaju na par.

Video je poslao snažnu, simboličnu poruku s kojom su se ljudi mogli poistovjetiti.Iako je prošlo dosta vremena, fanovi i dalje obožavaju Gotyeov hit koji se tada našao na prvom mjestu glazbenih ljestvica u 26 zemalja diljem svijeta.

"Uvijek se vraćam ovoj pjesmi i vjerojatno ću to činiti do kraja života. Remek-djela su vječna", napisao je jedan youtuber u komentarima. "Dvije milijarde pregleda… Vau, zasluženo, ova pjesma je remek-djelo", dodao je drugi.

Iako je ovo prilično velik uspjeh, Gotyeov hit nije niti blizu pjesmi koja drži rekord na YouTubeu s više od 11 milijardi pregleda. Riječ je o dječjem hitu Baby Shark Dance, donosi Index.hr.

1 Komentar:

Komentiraj članak