OVA DJEVOJKA JE BALKANSKA REKORDERKA Policiju šokiralo koliko alkohola je napuhala vozačica iz BiH

OVA DJEVOJKA JE BALKANSKA REKORDERKA Policiju šokiralo koliko alkohola je napuhala vozačica iz BiH

Dvije djevoke uhapšene su na području Bosanse Gradiške u Bosni i Hercegovini (entiter RS) jer su vozile pijane, a jedna od njih napuhala je nevjerojatnih 5.19 promila alkohola, a druga ‘samo‘ 1.67 promila, piše Glas Srpske.
No, zanimljivo je kako se nakon četiri promila u krvi bilježi smrt, pa je nejasno kako je djevojka uopće živa. Također, policija navodi da je djevojka djelovalo normalno i nije djelovalo kao da je pijana?!

Učinci alkohola na organizam razlikuju se od osobe do osobe. Postoje brojni čimbenici koji mogu utjecati na to kako određena količina alkohola utječe na pojedinu osobu, piše Pliva zdravlje.

Primjerice, u slučaju da osoba ima povijest konzumiranja alkohola, tada može postići koncentraciju alkohola u krvi koja bi možda i ubila osobu koja umjereno ili nikako ne konzumira alkohol.

Mozak teških alkoholičara navikao je na visoke razine alkohola u krvi, a jetra povećava kapacitet razgradnje alkohola. Na učinak alkohola također može utjecati uzimanje lijekova, brojna medicinska stanja, kao i tjelesna težina i građa osobe.

Koncentracija alkohola u krvi mjeri se promilima, odnosno gramima po kubičnom centimetru (g/cm3). Primjerice, kada neka osoba ima 0,5 promila alkohola u krvi, to iznosi 0,5 grama na 1000 kubičnih centimetara krvi (0,5 g/1000 cm3).

Učinak pojedinih razina alkohola u krvi na fizičke i mentalne funkcije organizma:

0,2 do 0,3 promila - nema gubitka koordinacije, osoba osjeća laganu euforiju i gubitak sramežljivosti. Nema vidljivog depresivnog učinka, osoba je umjereno opuštena.

0,4 do 0,6 promila - osoba se osjeća veselo, opušteno, smanjuju se prepreke u ponašanju, pojava osjećaja topline i euforije. Javljaju se manje smetnje u razboritosti i sjećanju te smanjenje opreza. Emocije mogu biti intenzivnije, a ponašanje postati preuveličano, prenosi Slobodna Dalmacija.

0 Komentara:

Komentiraj članak