Otvoreno Svjetsko prvenstvo u rukometu 2021!

Otvoreno Svjetsko prvenstvo u rukometu 2021!

Svjetsko rukometno prvenstvo otvoreno je u večernjim satima 13. siječnja u Cairu. Na svečanom otvorenju bili su egipatski predsjednik Abdel Al Sisi, ministar mladih i sporta Dr. Ashraf Sobay i predsjednik IHF-a (International handball federation) Dr. Hassan Moustafa.

Gledateljima koji su pratili otvaranje putem malih ekrana, zbog situacije s korona virusom, se najprije obratio predsjednik IHF-a rekavši kako se nada minimalnom broju zaraženih na prvenstvu. Također zahvalio je svima koji su pomogli u ostvarenju ovog projekta. Također nadodao je „Nadam se da će ovo prvenstvo biti svijetlo na kraju mračnog tunela“. Također ispričao se svim Egipćanima što neće uživo moći prisustvovati utakmicama, ali je i istaknuo da je važno da se prvenstvo održi unatoč teškoj situaciji, te se nada da će iz Egipta svi zajedno poslati poruku uspjeha.

DOMAĆIN EGIPAT OSTVARIO VISOKU POBJEDU

Nakon svečanog otvaranja prvu utakmicu 27. svjetskog rukometnog prvenstva igrali su domaćin Egipat i Čile iz grupe G. Nakon izjednačenog početka, Egipat se odvojio i držao prednost kroz cijeli dvoboj. Nije ispuštao plus pet razlike, te je u jednom trenutku imao čak devet golova prednosti. Ipak nešto prije kraja utakmice Čileanci su uspjeli smanjiti zaostatak na minus šest te je utakmica završila rezultatom 35-29.

HRVATSKA IGRA 15. SIJEČNJA

Reprezentacija Hrvatske u Egipat je stigla dan prije otvaranja prvenstva. Kako protokol nalaže svi su bili dužni podvrgnuti se testiranju na Covid-19 i svi su bili negativni. Igrači tijekom prvenstva borave u svojevrsnom balonu te ne smiju napuštati hotel odnosno njegovu okolicu osim ako ne idu na utakmicu ili trening.

Hrvatska će svoju premijeru na prvenstvu imati 15. siječnja u 18 sati protiv reprezentacije Japana.

GOTOVO SVE REPREZENTACIJE STIGLE U EGIPAT

Tijekom prvog dana prvenstva gotovo sve reprezentacije su stigle u Egipat. Među posljednjima su stigle reprezentacije Rusije, Mađarske i Zelenortskih otoka.

AUTOR TEKSTA: Andrea Vučur

IZVORI:

https://www.ihf.info/media-center/news/president-moustafa-egypt-2021-will-be-light-end-dark-tunnel

https://hrs.hr/2021/01/13/50527/

https://www.ihf.info/media-center/news/live-teams-arrive-egypt-ahead-ihf-mens-world-championship

0 Komentara:

Komentiraj članak