Otkrijte kakav ste tip ljubavnika ili ljubavnice

Otkrijte kakav ste tip ljubavnika ili ljubavnice

Postoje pet različitih seksualnih stilova: Energičari, stabilizatori, priključi, kontrolori i ratnici, a u skladu s karakteristikama koje mogu poboljšati moguće je povećati zadovoljstvo.
Održavanje strasti u dugogodišnjim vezama i brakovima nije lak posao, ali nije i neostvariv, tvrdi ljubavna savjetnica i autor knjige "Super-seks za cijeli život" Tracey Cox.

1. Energičari

Energičari se trude udovoljiti svom partneru, ako su dobro raspoloženi. Zavode sitnim detaljima, poklončićima i puni su povjerenja prema partneru. Njihov mana je to što vole dominirati u svemu, pa i u seksu. Imaju često nerealna očekivanja i misle da su majstori u krevetu.

Vole seksualne igračke, gledati porniće i da pričaju "prljavo" u krevetu. Ne igraju po tuđim pravilima i poslije seksa se pitaju kakvi su oni bili, a ne je li seks kao seks bio dobar.

Savjet: Vratite se temeljima, jer noviteti i igrice u krevetu, u vašem slučaju, postaju rutina. Odaberite najjednostavniju i najugodniju pozu i samo uživajte u partneru.

2. Stabilizatori

Oni su oprezni, dobri i velikodušni, prava utjeha nekome tko je upravo izašao iz neke teške veze. Loša strana je što su predvidljivi u seksu. Također, neugodno im je razgovarati o seksualnim problemima te glasno izraziti užitak.

Savjet: Pošto ne volite razgovarati o seksu, često "zakopavavate" svoje frustracije i želje. Umjesto da samo zadovoljavate svog partnera, ohrabrite se i tražite da partner nešto učini za vas.

3. Priključi

Za priključke seks je izražavanje osjećaja, a manje fizički čin, pa nisu toliko fokusirani. Vole maziti, a seks na brzaka, igrice poput mijenjanja uloga ili ostvarivanje fantazija ih ne zanimaju. Dobra strana je što lako opraštaju, dok osjećaju da ih partner voli. Loša strana je što ne istražuju svoje tijelo i što ne eksperimentiraju pa mogu dosaditi partneru.

Savjet: Budući da veze nisu uvijek savršene, trebalo bi smanjiti očekivanja i malo se opustiti. Pomicanje granica u seksu, pomiješanih sa romantičnim trenucima bilo bi pravo osvježenje i novo iskustvo za priključke. Erotska literatura, filmovi, golotinja mogu pomoći o postepenom opuštanju.

4. Ratnici

Od svih tipova ovaj je najviše zabrinut zbog seksa. Za njih je seks opterećenje, iako uživaju u njemu. Osjećaju veliki pritisak da moraju zadovoljiti partnera, jer misle da su drugi vještiji. Zbog straha od neuspjeha, često izbjegavaju seks i pribjegavaku masturbaciji. Njihov je libido nešto slabiji od drugih.

Savjet: Ratnici trebaju zaboraviti sva negativna iskustva iz prošlosti, i o njima otvoreno pričati s partnerom. Dopustite da vam pomogne, a istovremeno u okrilju ljubavi i sigurnosti usmjeri vas na istraživanja seksualnih užitaka. Za ratnike koji su samci savjetuje se razgovor s prijateljem ili psihologom te avantura na jednu noć.

5. Kontrolori

Oni vole rutinu svuda, i u krevetu i izvan njega. Ne vole promjene, već predvidljivost. Ne vole seksualna iznenađenja pa će biti uvrijeđeni ako partner predloži nešto novo. Često orgazam doživljavaju isključivo u jednoj pozi ili određenim uvjetima.

Savjet: Određena predvidljivost je u redu, ali ipak treba malo pomaknuti granice svoje seksualnosti. Napravite listu stvari koje bi voljeli probati, isprobajte nove poze i opustite se.

0 Komentara:

Komentiraj članak