OPREZ! Ako primite ovu poruku, vaš će se telefon automatski ugasiti! (VIDEO)

OPREZ! Ako primite ovu poruku, vaš će se telefon automatski ugasiti! (VIDEO)

Problem nastaje kada telefon poruku pokušava prikazati u obavijestima.

Poruka koja sadrži specifičnu kombinaciju arapskih znakova i simbola može srušiti operativni sustav na iPhone telefonima, piše Independent

Riječ je o tekstu “لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ 冗”, a otkrili su ga korisnici na Redditu.

Slanje ovog teksta dovodi do rušenja sustava, nakon čega se telefon gasi, ostavljajući aplikaciju “Messages” (poruke) beskorisnom sve dok ponovno ne uključite mobitel.

Korisnici su pronašli kratkoročan način kako bi se ovaj problem riješio, ali trenutno ne postoji trajno rješenje koje iPhone može zaštititi od ponovnog gašenja.

Kada ponovo pokrenete “Messages”, a problematični tekst i dalje ostane u inboxu, problem možete riješiti na način da kliknete na “reply”.

Ako dobijete poruku u trenutku kada vam je prozor konverzacije otvoren, sustav vam se u tom slučaju neće srušiti.

Ovaj problem postoji još od 2012. godine, kada je predstavljen iOS 6, a Appleovi inženjeri su svjesni problema i traže način kako to popraviti.

Ako baš želite spriječiti svakoga tko bi vamhtio poslati poruku koja će restartirati vaš iPhone, možete isključiti preview poruka koje vam se na zaslonu pokazuju kao upozorenja/obavijesti ili u potpunosti isključiti obavijesti o porukama (Settings > Notifications > Message).

Pogledajte video...

0 Komentara:

Komentiraj članak