OPET PROMJENE: Otkrijte što vam je sada Facebook pripremio

OPET PROMJENE: Otkrijte što vam je sada Facebook pripremio

Ako ste svakodnevni korisnik Facebooka sigurno povremeno u svom news feedu nailazite na objave prijatelja ili fan stranica koje su stare dan ili dva i za koje vjerojatno više ne marite. Uskoro će se to promijeniti.
Facebook je naime najavio prilagodbu svojih algoritama s ciljem da ljudima prikazuje manje starijih postova, odnosno više onih koji su "pravodobni", piše Washington Post. Pojavljivanje priča na news feedu ovisit će pritom o faktorima kao što su vremenski okvir u kojem je pojedina objava privukla interakciju (lajkove, klikove, komentare), ali i o tome je li neka priča "u trendu".

Do sada je Facebook pretežno isticao one objave koje su privlačile veću interakciju korisnika. Što je neka priča imala više komentara i lajkova to je bilo vjerojatnije da će se ostalima pojavljivati u news feedu.

Nakon što se postepeno uvedu nove promjene, korisnici Facebooka bi trebali viđati manje starijih objava (npr. od prije dva dana), a više onih najnovijih i pravovremenih. Za većinu ljudi to je sigurno dobrodošla promjena.

0 Komentara:

Komentiraj članak