ODZVONILO LANCU ŠVERCERA: 1.5 tona kokaina, povezani s dilerima iz Ploča

ODZVONILO LANCU ŠVERCERA: 1.5 tona kokaina, povezani s dilerima iz Ploča

Policija i USKOK proveli su veliku akciju kojom je razbijen lanac krijumčara 1.5 tona kokaina iz Južne Amerike

Kako doznaje Telegram, jedan od osumnjičenih je Petar Ćosić zvani Šarac. Radi se o čovjeku koji je već osuđivan za švercanje stotina kilograma droge iz Južne Amerike u Europu.

 

Izvori Telegrama tvrde da je istragom obuhvaćen i poduzetnik Oliver Čokara, koji se lani s USKOK-om nagodio u slučaju zapljene 56 kilograma kokaina iz Ekvadora u luci Ploče. Njega se povezuje da je zajedno s Ćorićem sudjelovao u švercerskom lancu. 

Prema informacijama Jutarnjeg radi se o proširenju istrage u slučaju lanjske zapljene u luci Ploče 56 kilograma kokaina iz Ekvadora, koji je nepoznata osoba sakrila iza metalne oplate u rashladnom dijelu kontejnera u kojem je tvrtka Frigo Bonsai uvozila banane. Lani u listopadu s USKOK-om su se nagodila dvojica od trojice optuženih: zagrebački poduzetnik Oliver Čokara i Anđelko Oršulić.

Čokara je zbog šverca droge u sastavu zločinačkog udruženja osuđen na šest i pol godina zatvora te mu je izrečena i sporedna novčana kazna od 1,5 milijuna kuna, a ostao je i bez novca koji mu je oduzet tijekom uhićenja. Oršulić se, pak, nagodio na pet godina i četiri mjeseca zatvora te je kažnjen i s 400.000 kuna.

 

Telegramovi izvori tvrde da je Čokara sada obuhvaćen i novom istragom, odnosno povezuje ga se zajedno s Ćorićem za sudjelovanje u švercerskom lancu.

0 Komentara:

Komentiraj članak