Održana video radionica Resolume Arena za djecu u Kabogi (FOTO)

Održana video radionica Resolume Arena za djecu u Kabogi (FOTO)

– Video radionica Resolume Arena za djecu pod vodstvom Ivana Marušića Klifa održana je ovog vikenda u ljetnikovcu Bunić-Kaboga u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara i zaklade Caboga-Stiftung.

Resolume Arena moderni je program za manipulaciju video sadržaja u stvarnom vremenu. Izvorno namijenjen upotrebi na koncertima i u klubovima, s vremenom se proširio i na video mapping, kazališne i plesne predstave, izložbe, video instalacije i sl. Ovaj program omogućuje manipulaciju slika, video isječaka i živog video sadržaja te zvuka.

Tijekom radionice namlađi polaznici su se upoznali s osnovnim funkcioniranjem programa, saznali su na koji način ubaciti svoje vlastite video materijale te kako napraviti jednostavni video mapping.

Voditelj radionice Ivan Marrušić Klif djeluje na hrvatskoj sceni medijske umjetnosti, kao jedan od istaknutih autora eksperimentalnog smjera. Bavi se izradom kinetičkih, svjetlosnih i video instalacija, te povremeno performansom. Radi također s glazbom i zvukom u sklopu kazališnih, filmskih, televizijskih i glazbenih projekata te je dobitnik mnogobrojnih nagrada.

video radionica kaboga

video radionica kaboga DLJI

video radionica kaboga

video radionica kaboga DLJI

0 Komentara:

Komentiraj članak