Odlazi zrakoplov Dubrovnik koji je prevezao milijune putnika među kojima je i papa

Odlazi zrakoplov Dubrovnik koji je prevezao milijune putnika među kojima je i papa

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, nakon 22 godina službe nacionalnom zračnom prijevozniku, Airbus A320 registracijskih oznaka 9A-CTJ napušta flotu. Od milja zvan "Julija", odradio je poslijednji putnički let u ponedjeljak, 15. studenog, na rotaciji iz Frankfurta.
Airbus A320 (9A-CTJ) prvi je let obavio 27. travnja 1999., a pridružio se floti Croatia Airlinesa 17. lipnja iste godine. Zrakoplov je nazvan Dubrovnik čije je ime nosio kroz cijelu službu. Zrakoplov je bio konfiguriran sa 174 sjedala ekonomskog razreda nakon ugradnje novih Recaro sjedala, a izvorno je isporučen u konfiguraciji sa 162 sjedala. Zrakoplov podtipa A320-214 nosio je serijski broj 1009, a na probni let prije 22 godine poletio je noseći registraciju F-WWDN. "Julija" je isporučena Croatia Airlinesu u Zagreb izravno iz Airbusove tvornice u Touluseu, piše portal Avio Radar.

9A-CTJ je u svojoj službi prevezao milijune putnika, a između njih se posebno ističe Sveti Otac Benedikt XVI koji je putovao ovim zrakoplovom tijekom svog pastoralnog posjeta Hrvatskoj 2011. godine.

0 Komentara:

Komentiraj članak