OD SUTRA COVID TEST PRIJE NASTAVE: Upute HZJZ-a kako to učiniti kod kuće

OD SUTRA COVID TEST PRIJE NASTAVE: Upute HZJZ-a kako to učiniti kod kuće

Od ponedjeljka počinje samotestiranje učenika osnovnih i srednjih škola. Preporuka je da ih roditelji kod kuće testiraju nedjeljom navečer ili u ponedjeljak ujutro, a Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je video kako to treba učiniti.

Dobrovoljno samotestiranje učenika počinje u ponedjeljak. Zato je Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) prije nekoliko dana objavio video s uputama roditeljiima kako kod kuće testirati djecu na koronavirus.

 

Svaki učenik dobit će po dva testa kojima se treba testirati tjedan prije i tjedan nakon praznika.

 

 

"Cilj mjere samotestiranja učenika je povećati vjerojatnost za što duže održavanje nastave uživo u prostorima škole ukidanjem mjere zdravstvenog nadzora u samoizolaciji", kažu iz HZJZ-a.

 

A stigle su i upute ravnateljima škola. ''Iako se preporučuje se da se učenici samotestiraju ponedjeljkom prije nastave (ili nedjeljom prije spavanja), testiranje se može obaviti i neki drugi dan u tjednu koji odredi škola, što će ovisiti o tome kada će pojedinoj školi biti dostavljena prva količina testova.

Važno je da se samotestiranje provodi jedanput tjedno i da razmak između dva testiranja bude podjednak. Negativan rezultat testa roditelji/skrbnici mogu npr. zabilježiti u učenikovu bilježnicu koju učenik predočuje u školi ili mogu dojaviti na neki drugi način koji odredi škola", navodi se u uputama za ravnatelje.

Više detalja pročitajte ovdje.

0 Komentara:

Komentiraj članak