OBRAČUN S RAZUZDANIM TURISTIMA Splitska gradska vlast želi ograničiti prodaju alkohola

OBRAČUN S RAZUZDANIM TURISTIMA Splitska gradska vlast želi ograničiti prodaju alkohola

Red se pokušavali uvesti i Puljkovi prethodnici, ali nikad nije prošla odluka o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama. Druženje uz kapljicu na zidiću i dalje je dio Splita

Alkohol se u strogom centru Splita prodaje na svakom koraku, isto tako kupuje se i konzumira na ulici.

Zbog problema koji nastaju u noćnim satima uslijed prekomjernih promila, gradske vlasti razmišljaju između ostalog o ograničenju prodaje alkohola.

"Ja bi zabranio prodavati alkohol- skroz! I ne bi im dozvolio da rade ovo što rade po gradu, jer je to žalosno. Ova ulica od Cankareve do Lore to je žalost i tuga", kaže Mate iz Splita.

"Pazite, ne možete siditi na dvi stolice, ne možete I ovce I novce. Ili jedno drugo, ako želimo turizam I želimo novce pustimo ih neka rade što hoće", kaže Siniša Boban.Specijalizirane trgovine kojih je sve više, marketi mješovitom robom, ali i kiosci -svi oni nude jeftiniji alkohol.

"Ja uopće ne bi ulazila u moment s cijenom, koliko je momenat nekulture, povraćanja, uriniranja, galame, nereda, tuče. To ne želimo u svom domu. Mislim da nijedna država ne želi sebi, tako ne želimo ni mi svom gradu", kaže Nevena Čikeš, direktorica hotela.Nezadovoljan smjerom u kojem turizam ide gradonačelnik je najavio niz izmjena, ali dostupan i jeftini alkohol vidi kao jedan od problema.

"Ima tu raznih ideja, ali to treba svesti pod zakonske norme I pravilnike. Mi recimo razmišljamo o tome da ograničeno vrijeme radno vrijeme onih dućana koji prodaju alkohol", kaže gradonačelnik Ivica Puljak.Ugostitelji već godinama tvrde da je riječ je o nelojalnoj konkurenciji.

"Pa mi se na neki način već godinama borimo za tu odluku. Znači manje više svi europski gradovi imaju uvedene slične stvari. Mislim da bi uvelike olakšalo ..da bi bilo manje divljanje mladeži, što je sve češći problem tako da svakako pozdravljamo da se uvede reda u te segmente", kaže Elio Kelava, voditelj restorana.
Red se pokušavali uvesti i Puljkovi prethodnici, ali nikad nije prošla odluka o zabrani ispijanja alkohola na javnim površinama. Druženje uz kapljicu na zidiću i dalje je dio Splita.

0 Komentara:

Komentiraj članak