NOVO U DUBROVNIKU:  Midsummer Scene-festival koji vrijedi posjetiti (VIDEO)

NOVO U DUBROVNIKU: Midsummer Scene-festival koji vrijedi posjetiti (VIDEO)

Midsummer Scene je novi projekt/festival koji ima sve predispozicije da postane tradicionalan, a radi se o platformi za buduće slične međunarodne umjetničke koncepte i suradnje.
Obzirom da je ove godine velika obljetnica 450 godina Shakespearovog rođenja, i mi smo se željeli priključiti brojnim manifestacijama u svijetu te ovaj značajni jubilej obilježiti u Dubrovniku. Tako će se na jednoj od najljepših ambijetalnih pozornica - dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac 21.-28. lipnja 2014. izvoditi jedno od najpoznatijih Shakespearovih djela "San ljetne noći" („A Midsummer Night's Dream“).
Razlika u odnosu na ostale slične manifestacije je da će se Shakespearov "San ljetne noći" izvoditi na engleskom jeziku, a zapravo se radi o međunarodnoj suradnji jer osim engleskih glumaca u predstavi sudjeluje i dvoje hrvata (Csilla Barath-Bastaić i Filip Krenus). Sama predstava radi uštede postavljat će se u Londonu, u prostorima Hrvatskog veleposlanstva u Londonu koje je srdačno ustupio sam veleposlanik gospodin Ivan Grdešić, a zadnji tjedan pokusa predviđen je na lokaciji u Dubrovniku. Vrhunski umjetnički ansambl izuzetno se veseli ovoj predstavi u jedinstvenom ambijentu tvrđave Lovrijenac.
Predstave će se izvoditi svaku večer u razdoblju 21.-28. lipnja 2014. sa početkom u 21:30h.
Festival MISDUMMER SCENE počinje prvim danom ljeta i smješten je u zadnjem dijelu lipnja (mlado ljeto) kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Znamo da je Dubrovnik godinama u ljetnim mjesecima kulturno i umjetničko središte Hrvatske a i puno šire, te smo sigurni da će i ovo biti jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika, kao i za same žitelje Grada, koja će zasigurno obogatiti našu kulturno umjetničku ponudu na svjetskom tržištu.
Više informacija o ovom prijektu možete pronaći na midsummer-scene.com

Projekt MIDSUMMER SCENE pripreman je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.0 Komentara:

Komentiraj članak