NOVO PRODULJENJE ROKOVA: Popisivanje stanovništva neće biti gotovo na vrijeme

NOVO PRODULJENJE ROKOVA: Popisivanje stanovništva neće biti gotovo na vrijeme

Dnevni red sjednice Vlade nadopunjen novom je novom točkom. Kako se i nagađalo, popis stanovništva neće završiti na vrijeme te će Vlada donijeti Prijedlog odluke o produženju roka za provedbu Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine.
Podsjetimo, Državni zavod za statistiku nije uspio obaviti ni jedan dio posla u redovnom roku - već je prvu fazu produžio za jedan dan, jer im je zadnji dan online-popisivanja pao sustav, piše Jutarnji list.


Druga je faza uoči 17. listopada, odnosno isteka postavljenog roka, produžena do 29. listopada, što je Zakon dozvoljavao: u njemu stoji da se redovni rok iznimno može produžiti do 29. listopada 2021. ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice te da takvu odluku donosi samostalno glavna ravnateljica DZS-a Lidija Brković.

Ona je to tada i učinila, no, opet je zapelo. Jedan od gorućih problema je to što sve veći broj popisivača odustaje od posla popisivanja zbog čega DSZ ima veliki problem sa završavanjem terenskog popisivanja. Sada je rok ponovno produljen, no nema informacija o tome do kada.

Iz Vlade su najavili da će na sjednici koja počinje u podne te nakon nje, biti pojašnjeno zašto se ide u još jedno produljenje.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak