Novo poglavlje Ragbi kluba Dubrovnik

Novo poglavlje Ragbi kluba Dubrovnik

Na online konferenciji za medije održanoj u petak, 06. studenoga u Lazaretima Ragbi klub Dubrovnik predstavio je sve novosti i aktivnosti koje ih očekuju u nadolazećem razdoblju. Konferenciju je otvorio g. Đani Banovac ukratko se osvrnuvši na sve lijepe vijesti koje dolaze iz Ragbi kluba Dubrovnik.

 

Osim promjene imena kluba, jedna od najvažnijih vijesti je svakako da je Ragbi klub Dubrovnik dobio financiranje iz Europske unije za projekt Ragbi za djecu (Rugby for Children) pod Erasmus+ sportskim programom u vrijednosti 60 tisuća eura. Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva koji se može pohvaliti sredstvima iz Europske unije što je od iznimne važnosti u ovom vremenu.

 

Tom prilikom, g. Ante Stojan, izvršni potpredsjednik kluba je kazao kako klub djeluje zadnjih pet godina a posebno ih veseli da je i Europska komisija prepoznala njihov rad te potvrdila financiranje u stopostotnom iznosu. Partneri na ovom projektu su dragi prijatelji iz Rugby kluba Ljubljane iz Slovenije, Rugby kluba Dragon Brno iz Češke, Rugby klub Zagreb te DSR SuperKid, a ovaj projekt će pokrenuti cijeli niz suradnji. Najavljen je i turnir Dubrovnik Sevens koji, ukoliko se poboljša epidemiološka slika, bi se trebao održati u predsezoni 2021. a u Dubrovnik bi tom prilikom došle momčadi iz Engleske, Francuske, Italije i Rusije.

 

Osvrt na EU projekt dao je g. Marijo Možnik, iz Društva sportske rekreacije

SuperKid: “Ragbi klub Dubrovnik jedan je od rijetkih sportskih kolektiva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji je dobio sredstva iz EU i to je velika stvar. Nadamo se kako će ovaj primjer poslužiti drugim sportovima kako bi se što više djece uključilo u razne sportove. DSR SuperKid je ove godine dobila četvrti takav projekt, pa je naša uloga u projektu da sa svojim dosadašnjim iskustvom pomognemo u kvalitetnoj i uspješnoj provedbi.”

 

 

 

Projektne aktivnosti uključuju prikupljanje primjera dobrih praksi ragbija za djecu, razmjenu vještina, znanja i praktičnog iskustva između projektnih partnera te organizacija ragbi događanja za djecu i mlade zainteresirane za ragbi kao zdravi način života na kojem će se također podijeliti i projektni rezultati s javnosti.

 

U klubu danas trenira preko 50ak djece, a vrlo je važno da se djeci pružiti zdravi odgoj. Nadamo se kako će sve ove aktivnosti privući i imućniji turisti a s obzirom na utjecaj i popularnost ovog sporta u svijetu. Rezultati su tu, ovih 60 tisuća eura je potvrda rada i zalaganja svih članova kluba.” – izjavio je dr. Marijo Bekić, predsjednik Ragbi kluba Dubrovnik.

 

Link na današnju konferenciju za medije, kao i par snimki igre:

 

LINK NA KONFERENCIJU ZA MEDIJE:

https://vimeo.com/event/434264/embed?fbclid=IwAR1Z_8iUB2pZszVPfbONpuWBQmNV5BoAYrC5zA8vtVdtUm0QMVlQaLP3ohk

 

LINKOVI IGRE S YOU TUBE-a:

 

https://youtu.be/jAl9T1RuIms

 

https://youtu.be/q_x2INB5pLo


Ragbi klub Dubrovnik veseli se nadolazećem razdoblju te se nada kako će upravo sve ove aktivnosti privući mlade da se učlane i postanu dio ove uspješne priče.

 

0 Komentara:

Komentiraj članak